Şanlıurfa, tarımdan sanayiye geçişi konuşuyor

Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği, 3. Şanlıurfa buluşmaları kapsamında "Tarımdan Sanayiye Geçiş" sürecini ele aldı. Devlet Su İşleri Konferans Salonu'

Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği, 3. Şanlıurfa buluşmaları kapsamında "Tarımdan Sanayiye Geçiş" sürecini ele aldı. Devlet Su İşleri Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Dernek Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, bugün ilde sanayi ve üretim alanında bir çok yatırım tesisi bulunduğunu, ili cazibe merkezi haline getirmek için uğraş verdiklerini ifade etti.

GAP Eylem Planı'nın devreye girmesiyle bölgenin şantiye haline döndüğünü belirten Öksüzoğlu, "Bu plan çerçevesinde kalkınma ajansların yaptığı çalışmalar, KOSGEP destekleri bölgemizde son derece önemli. Bu nedenle 3-5 yılla kadar bölgemiz sanayi ve yatırım alanında imrenilecek konuma gelecektir." dedi.

Harran Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahri Karlı şunları söyledi: "Şanlıurfa tarım alanları yönüyle en öncelikle birinci sınıf araziye sahiptir. Son 10 yılın verilerine bakıldığında sulanabilir arazide mısır, pamuk, buğday üretiminde ciddi artış gözlenmiştir. Daha önce gelişi güzel bilinçsiz olarak yapılan tarımsal üretimler yerini devletin verdiği teşvike göre üretime bırakmıştır. Artık çiftçilerimiz kar, fayda analiziyle üretim yapmaktadır."

Merkez Bankası eski Başkanı Gazi Erçel ise "Ülke ekonomisini en fazla etkileyen unsurlar arasında seçim süreci gelmekte. Bu süreçte yaşanan belirsizlikler gerek yerli yatırımcıyı, gerekse yabancı yatırımcıyı tedirgin etmektedir. Dünya son yıllarda ekonomik krizler geçirmekte en son ekonomik krizde diğer krizlere oranla hafif atlattık denebilir. Çünkü bu kez bankalar batmadı. 2010 yılı için olumlu göstergeler var. Ticari büyüme, turizm ev ihracattaki artışlar bunun en güzel örnekleridir. Ancak son politik gelişmeler iş alemini etkilemektedir." şeklinde konuştu.