İhlas Koleji'nde 'Bilim Şenliği'

İhlas Koleji tarafından düzenlenen Bilim Şenliği etkinliğinde konuşan Turgut Aksu, "Üzerinde yaşadığımız yeryüzünün işleyişinde milimetrik ya da saniyelik bir oynama dahi, bütün canlıların ölmesi anlamına gelir" dedi

Bilim Şenliği, İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, uzay ve yer bilimleri alanlarında yaptığı çalışmalarla tanınan Turgut Aksu, İhlas Koleji idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Yapılan açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Turgut Aksu, kainatta bulunan düzen hakkında açıklamalar yaparken, bu düzenin insan yaşamı için olan önemine değindi. İçinde bulunulan güneş sistemindeki diğer gezegenlerde hayatın olması için gereken şartların olmadığını vurgulayan Aksu, Dünya'da dengenin nasıl oluştuğuna dair bilgi verdi. "Üzerinde yaşadığımız yeryüzünün işleyişinde milimetrik ya da saniyelik bir oynama dahi, bütün canlıların ölmesi anlamına gelir" diyen Aksu, evrendeki tek mavi gezegen olan Dünya'nın bir eşi ve benzerinin olmadığını söyledi.

Konuşmanın ardından Turgut Aksu'ya İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç tarafından çiçek verildi. Daha sonra İhlas Koleji öğrencilerinin hazırladığı projelerin sunumlarına geçildi. Temiz ve sıfır enerji tüketiminin ön planda tutulduğu projelerde en çok ilgiyi yağmur suyundan nasıl elektrik enerjisi elde edilebileceğini gösteren proje çekti. Birbirinden ilginç projelerin sunumunun yapıldığı bilim şenliğinde, ev yapımı el kremi projesi, manyetikli asansör yapımı, hava basıncı ile çalışan şırıngalı vinç, nitro gazıyla çalışan model uçaklar ve ev kadınlarına alternatif olabilecek otur-süpür projeleri izleyicilerden yoğun alkış aldı.

İhlas Koleji'nin düzenlemiş olduğu Bilim Şenliği'nin sonunda öğretmenler ve öğrenciler, projelerin olduğu stantları gezdi. Proje sahibi öğrencilerden bilgi alan ziyaretçiler, projeleri kendileri de denedi.