Bankacıların İzmir Buluşması

Ersin Özince başkanlığındaki Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti

Bankacıların İzmir Buluşması
Ersin Özince başkanlığındaki Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Türkiye'nin önde gelen finans kurumlarının temsilcilerinin İzmir'e gelmesinden büyük onur duyduğunu belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, 6 yıldır yürüttükleri başkanlık görevi boyunca 'yerelde kalkınma'yı ilke edindiklerini söyledi. İzmir'in birçok zenginliği bulunduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "İzmir, ne yazık ki kapasitesinin altında gelişen bir kent. Belirli sıkıntılarımız ve bunların nedenleri var. Ama İzmir, bize göre sadece sırtına vurulmasıyla şahlanacak bir kent. Herkesten ve sizden bunu istiyoruz. Sırtımıza vurmanızı istiyoruz. Başka bir şeye ihtiyacımız yok. İzmir olarak, iyi bir toparlanma sürecine girdik. Henüz, herkes tarafından görülmese de, başaracağımıza inanıyoruz" diye konuştu.
Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu üyelerine İzmir'e yaptıkları yatırımlar hakkında da bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, İzmir limanın genişlemesi konusunda sürekli temas halinde olduklarını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Limanın 3. nesil gemilere açılması ve genişletilmesine Bakan Yıldırım'ın da sıcak baktığını belirten Kocaoğlu, "Dünyada, denize kıyısı olan kentlerde kruvaziyer limanı ile yük limanının bir arada olması çok tercih ediliyor. Ama İnciraltı'na da liman yapılabilir. Belediye, hükümet erki, kentteki uzantıları, meslek odaları olarak hep birlikte değerlendirme yaparak en doğrusunu buluruz. Hem körfez, hem de liman, kent için vazgeçilmezlerdir. Hedefimiz, körfezde denize girmek" diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na misafirperverliği için teşekkür eden Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, İzmir'in bankaların en çok şubesi bulunan kentlerin başında geldiğini belirtti. İzmir'de altyapı yatırımları ve bankacılık sektörünün giderek artan gücüyle daha da gelişeceğine inandığını dile getiren Özince, "İzmir'in ticari hayata bakışı bize çok mutlu ediyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin bu kentte atılmış olması ve Türkiye'nin ilk ticaret borsasından sonra Vadeli İşlemler Borsası'nı da açmış olması önemlidir. İzmir, bugün mevduatı kadar kredi kullanmayan kentlerdendir, üstüne rahatlıkla çıkabilecektir. Burada ticarethaneler açmaya devam edeceğiz" dedi. İzmir'in bankacılık sektöründe çalışan personel tarafından da çok sevildiğine dikkat çeken Özince, "İzmir'e gelmek isteyen çok, gelip de gitmek isteyen yok. Demek ki insanlar burada mutlu" diye konuştu.
Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu'nun ziyaretinde, kurulun başkanı olan T. İş Bankası A.Ş. Genel Müdürü Erzin Özince'nin yanısıra, .Garanti Bankası A.Ş. Genel Müdürü Ergun Özen, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Genel Müdürü Faik Açıkalın, Denizbank A.Ş. Genel Müdürü Hakan Ateş, T.Ekonomi Bankası A.Ş. Genel Müdürü Varol Civil, Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Turkish Bank A.Ş. Genel Müdürü Abdullah Akbulak, T.Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. Genel Müdürü Halil Eroğlu, Akbank T.A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hakan Binbaşgil ve Eurobank Tefken A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Bülent Nur Özkan hazır bulundu.