Samsunlular, İsrail'in saldırısını protesto etti

İsrail'in Filistin'e tıbbi cihaz, ilaç ve inşaat malzemelerini taşıyan İnsani Yardım Vakfı (İHH) gemilerinden Mavi Marmara isimli Türk gemisine yaptığ

İsrail'in Filistin'e tıbbi cihaz, ilaç ve inşaat malzemelerini taşıyan İnsani Yardım Vakfı (İHH) gemilerinden Mavi Marmara isimli Türk gemisine yaptığı silahlı saldırıya tepki çığ gibi büyüyor.

Saldırının ardından Samsunlular, kitlesel tepki yürüyüşü düzenledi. Binlerce kişinin katıldığı Çiftlik Caddesi'ndeki yürüşte 'İsrail, Filistin'den defol' sloganları atıldı.

Mavi Marmara isimli Türk yardım gemisinde bulunan Samsun Dost Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Eczacı Hüseyin Mutlu, bir mobilya firmasında satış elemanı olarak çalışan Selim Küçük ile gemici İsmail Demir'in de yakınlarının katıldığı yürüyüş, öğretmenevi önünden başladı.

Yürüyüş öncesinde, terör örgütü PKK'nın İskenderun'da askeri birliğe yapılan saldırada şehit olan 6 Mehmetçik için Kur'an-ı Kerim okundu. Tekbirler getiren Samsunlular, İsrail'e sert tepki gösterdi. Yürüşüye 7'den 77'e büyük katılım sağlandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği, ASKON Samsun Şubesi, Alperen Ocakları Derneği, Cansuyu Derneği, Hanımlar Yardımlaşma Derneği, İlim Yayma ve Eğitim Vakfı, Merve Vakfı, İhya-Der, Sasem-Der, Sevgi Dolu Eller Derneği, Dost Der, MÜSİAD Samsun Şubesi, Güven Tahkim ve Hukuk Derneği ile Eğitim Bir-Sen gibi sivil toplum örgütü üyelerinin de destek verdiği protesto yürüşüyünde, İsrail aleyhine sloganlar atıldı, yürüyüş güzergahı Filistin ve Türk bayraklarıyla süslendi.