Saldırıya uğrayan gemide bulunan eczacının yakınları, İsrail'e tepki gösterdi

Filistin'e yardım amaçlı tıbbi cihaz, ilaç ve inşaat malzemeleri götürürken İsrail donanmasının silahlı saldırısına uğrayan Mavi Marmara isimli Türk g

Filistin'e yardım amaçlı tıbbi cihaz, ilaç ve inşaat malzemeleri götürürken İsrail donanmasının silahlı saldırısına uğrayan Mavi Marmara isimli Türk gemisinde bulunan Samsun Dost Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Eczacı Hüseyin Mutlu'nun yakınları, İsrail'e tepki gösterdi. Haber alamadıkları için endişeyle beklediklerini ifade eden Mutlu'nun ağabeyi Mithat Mutlu ile oğlu Furkan Mutlu, süreci basından takip ettiklerini söyledi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) organize ettiği Filistin'e yardım götüren gemilerden Mavi Marmara'da bulunan Dost Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Eczacı Hüseyin Mutlu'nun yakınları saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Mutlu'nun ağabeyi emekli işçi Mithat Mutlu, beklemekten başka bir çarelerinin olmadığını söyledi. Mutlu, "Gemilerin yolculuğunu İHH'nın kanalında canlı yayından takip etmeye çalışıyorduk. Sabah namazından sonra operasyon vuku buldu. Operasyonun ardından yayın kesildikten sonra herhangi bir haber alamıyoruz. Biz de televizyonlardan takip ediyoruz. Yaralananlar ve şehit olanlar olduğunu duyduk. İsrail'in her zaman yaptığı gibi uluslararası sularda masum ve silahsız kişilere yönelik yaptığı bu terör girişimi kesinlikle kabul edilemez. Şiddetle kınıyoruz. Yardımlara bile uluslararası sularda böyle müdahale etmesi hiçbir devlete yakışmaz. Bu bir terördür. Somali'de korsanlık yapanlardan bu devletin ne farkı kalmış oluyor. İnşallah sonu hayırlı olur. Şu an beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok. İsraili şiddetle lanetliyoruz. Adalet yerini bulacaktır. Allah yardımcımız olsun." dedi.

Dernek Başkanı Eczacı Hüseyin Mutlu'nun oğlu Furkan Mutlu ise "Babamla en son gemiyle giderken telefonla görüştük. Fazla konuşma imkanımız olmadı. Çünkü iletişim kısıtlıydı. Ondan sonra da televizyondan takip ettik. Şu an haber alamıyoruz. Basından bildiğimiz kadarıyla haberimiz var. Yayını bozdukları için sıkıntı var. İsrail, koca dünyaya kafa tutuyor. Allah onları rezil edecektir inşallah." ifadelerini kullandı.