Rusya'dan İsrail'e sert tepki: Sivillere karşı askeri müdahaleyi açıklayacak hiç bir gerekçe olamaz

Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Uluslararası Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev uluslararası kamuoyunun İsrail yönetiminden askeri operasyonunun n

Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Uluslararası Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev uluslararası kamuoyunun İsrail yönetiminden askeri operasyonunun nedenlerini açıklayacak bilgileri beklediğini söyledi.

Kosaçev İnterfax ajansına yaptığı açıklamada, "Orta Doğu Dörtlüsü İsrail yönetimine sunulacak soruların belirlenmesi için, hızlı bir şekilde insani yardım konvoyunda meydana gelen olayla ile ilgili görüşmeler gerçekleştirmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

İnsani yardımın Gazze'de üç yıldan bu yana ablukada bulunan ve tıbbi malzeme ve yiyeceğe çok ihtiyacı olan insanlar için götürüldüğünü hatırlatan Kosaçev, "Bu insanı yardımdı, siyasi bir kampanya değil. Bu yüzden gemideki sivillere karşı askeri müdahaleyi açıklayacak hiç bir neden olamaz." dedi.

Kosaçev ayrıca İsrail'in konu ile ilgili cevabına göre olayın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde görüşülüp görüşülmeyeceğinin de belli olacağının altını çizdi.