İsrail, Malatya'da Düzenlenen Miting Gibi Basın Açıklamısı İle Kınandı

İsrail'in, Filistin'e yardım gemisine saldırısı Malatya'da düzenlenen ve miting gibi geçen basın açıklaması ile kınandı.

Yeni Cami Soykan Meydanı'nda Mazlum Der'in organizesi ile sivil toplum kuruluşu ve bazı partililerin de destek verdiği İsral'i tel'in basın açıklamasını, sivil toplum kuruluşları adına Yazar Adil Akkoyunlu okudu.
Adil Akkoyunlu, "İşgalci, ırkçı, katil, Siyonist İsrail, bir sabah namazı vakti; kadın, çocuk ve masum insanlardan oluşan yardım gemisine, uluslararası sularda, savaş gemileri ve ağır silahlarla; bütün dünya ülkelerini karşısına alıp insan hak ve hukukunu hiçe sayarak alçak bir saldırıda bulunmuştur.
İlk gelen haberlere göre; onlarca mazlum ve savunmasız insanı katletmiş ve onlarca kişiyi de yaralamıştır.
Bütün dünya susuyor, İslam ülkeleri susuyor ama dünyanın duyarlı, erdemli insanları susmayacaklar. Tarih boyunca da susmadıkları gibi... Bütün dünya da biliyor ki; Ortadoğu'da barış olmazsa dünyada da barış olmaz! Yaklaşık elli ülkenin duyarlı insanlarından oluşan, silahsız, masum aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu, amacı; tamamen insani yardım olan bir gemiye; İsrail'in, savaş gemileri ve ağır silahlarla bütün dünyanın gözü önünde yaptığı katliamı nefretle kınıyoruz. Orada katledilen sadece
onlarca aktivist değil; ortak insanlığımız, tüm insani değerler ve evrensel hukuk da katlediliyor. Dünyanın en korkunç devlet terörüne dönüşen habis ur; terörist İsrail devletini, kınıyor ve telin ediyoruz. Biz inanıyoruz ki; katil İsrail devleti, şehitlerin kanında boğulacaktır. Ayrıca bugün İskenderun'da gece vakti roketli saldırıda bulunularak katledilen askerlerimize de Allah'tan rahmet diliyor, yapılan bu saldırının zamanlamasının da tesadüf olmadığına inanıyoruz. Türkiye'nin, şimdiye kadar olduğu
gibi; bundan sonra da somut çözümler üretmesini bekliyoruz" dedi.
İsrail aleyhine çeşitli sloganların atıldığı ve duanın edildiği tel'in programında gözyaşlarını tutamayanlar oldu ve İsrail tel'in edildi.
Bu arada, Gazze yardım gemisinde bulunan Malatyalı Yakup Alnıak'ın kız kardeşi Ayşe Ünlü, abisinin de yardım konrvoyunda bulunduğunu belirtip, "Hiç haber alamadık. Üzüntümüz onun şehit olmasından değil, üzüntümüz onun yanında olamayışımızdandır. Gemiye bindiği gün konuştuk. Daha sonra haber alamadık. Gittiği zaman, inşallah şehit olarum dedi. Kendisi gönüllü olarak gitti"ifadelerini kullandı.
Malatyalı olan Ramazan Kayan ve Arif Polat'ın da yardım gemisinde olduğu ifade edildi.