Milletvekili Dinçer: Özalp'daki olayda kasıt yok ihmal var

Geçtiğimiz günlerde Van'ın Özalp ilçesinde meydana gelen, 1 çocuğun hayatını kaybettiği ve 5 çocuğun yaralandığı patlama ile ilgili AK Parti Van mille

Geçtiğimiz günlerde Van'ın Özalp ilçesinde meydana gelen, 1 çocuğun hayatını kaybettiği ve 5 çocuğun yaralandığı patlama ile ilgili AK Parti Van milletvekilleri İkram Dinçer, Kerem Altun ve Kayhan Türkmenoğlu, olayın olduğu yerde inceleme yaptı.

Yapılan incelemelerin ardından İkram Dinçer, parti binasında bir açıklama yaptı. Dinçer, Özalp merkezde bir askeri birliğin olduğunu, o birliğin orada olmasının kendi başına bir sıkıntı olduğunu söyledi.

Dinçer, şehir içerisinde hapsolmuş askeri bir birliğin bulunduğu bölgede birkaç çocuğun toplanıp oyun oynadığını ifade ederek, "Yerde bir cismin patlaması sonucu Oğuzcan Akyürek isimli çocuğumuz hayatını kaybetti ve 5 çocuğumuz da yaralandı. Biz de yaptığımız çalışmalarda patlamayla ilgi bilgilere ulaştık. Maalesef o esnada ambulans helikopterle Van'a intikal ettirilen Oğuzcan Akyürek isimli çocuk yolda hayatını kaybetti. Ama diğer çocuklarımızın tedavileri en iyi şekilde devam ediyor." dedi.

"OLAYDA KASIT YOK, İHMAL VAR"

Askeri birliğin yakınında var olan bir cisim konusunda, orada kasıt olmasa bile mutlaka bir ihmal olduğunu ifade eden Dinçer, "O ihmalin de en doğru, en güzel bir şekilde soruşturulmasını, araştırılmasını takip edeceğiz. Bugünkü çalışmalarımız sonucunda yetkililerden aldığımız bilgilere göre, hem askeri savcı hem de Özalp Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayı soruşturduğunu, takip ettiğini söylediler.

Biz de doğrusu, orada yapılanları Özalp Kaymakamı Hüseyin Demirbaş'tan dinlerken, hem oradaki olay mahallindeki koordinatlar ile ilgili hem de Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olay yerinde yaptıklarını dinledikten sonra, resmi mercilerin şu an itibarı ile bir eksiklik içerisinde olduklarını görmedik. Vazifelerini güzel bir şekilde ifa ettiklerine şahit olduk. Hem valiliğin, hem kaymakamlığın, hem de hastanelerimiz görevlerini tam yaptı." dedi.

"BU OLAY ÜZERİNDEN KİMSENİN SİYASİ RANT ETMEYE KALKIŞMAMASI LAZIM"

Vazifelerinin, Ankara'da Van'ı temsil etmek olduğunu ifade eden Dinçer, şöyle devam etti: "Ancak bizden hemen önce buraya giden bir kısım arkadaşlarımızın maalesef bir istismar içinde olduklarını, bir bilgi kirliliği içinde olduklarını müşahede ettik. Tabii bu olay üzücü bir olaydır ve hepimizi üzmüştür. Bu olay üzerinden kimsenin siyasi rant etmeye kalkışmaması lazım.

Dün Van'a gelerek hastanede yatan yaralı çocukları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Bu gün de milletvekili arkadaşlarımız, il başkanımız ve teşkilatımızla Özalp'a gittik. İlçeye bağlı Oymaklı köyüne giderek ailelerle buluştuk ve başsağlığı diledik. Ümit ediyorum yetkililer bundan sonra bu askeri birlik olur, başka kurumlar olur bunların yetkilileri bundan sonra görevlerini biraz daha titizlikle, biraz daha hassasiyetle icra etmelerini diliyorum. İnşallah böyle bir hadise bir daha vuku bulmaz."