Abd'li General Mcchrystal: 'Taliban Militanları İran Topraklarında Eğitiliyor'

Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü'nün (ISAF) komutanı Amerikalı General Stanley McChrystal, Taliban militanlarının İran'da eğitim aldıklarını ve İran'ın Taliban'a silah desteği sağladığını iddia etti

  Afganistan ' daki Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü ' nün ( ISAF ) komutanı Amerikalı General Stanley McChrystal , Taliban militanlarının İran ' da eğitim aldıklarını ve İran ' ın Taliban ' a silah desteği sağladığını iddia etti .
ISAF komutanı ABD ' li General Stanley McChrystal ve NATO ' nun Afganistan ' daki üst düzey sivil temsilcisi Mark Sedwill , Afganistan ' ın başkenti Kabil ' de ortak basın toplantısı düzenledi . ABD ' li General McChrystal konuşmasında Taliban güçlerinin Afganistan ' ın komşu ülkelerinde eğitim gördüğünü belirterek , " İran ' ın Taliban militanlarını eğittiğine ve onlara silah sağladığına dair kanıtlarımız var . Bunu durdurabilmek için çalışıyoruz " dedi .
NATO temsilcisi Mark Sedwell ise , uluslararası toplum olarak Afgan hükümetini desteklediklerini ve politikaya yeniden girmek isteyen , ülkeye barışı getirecek vatandaşları sonuna kadar desteklediklerini söyledi . Sedwell , Afgan hükümetinin uluslararası barış gücü ile ortak hareket ettiğini ve Afgan hükümetinin arkasında olduklarını da belirtti .