3 yıl üst üste şampiyonluk sözü vermeme gerek yoktu

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, olağan mali genel kurul toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı. Yıldırım, Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki buluşmada söz alarak, üyelerin ...



Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, olağan mali genel kurul toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yıldırım, Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki buluşmada söz alarak, üyelerin yönetim kuruluna yönelttiği sorulara ilişkin değerlendirmede bulundu. Güçlü olmanın karşılığının sevilmemek olduğunu ifade eden Başkan, eleştirilere de cevap verdi.
Geçmiş dönemlerde kendi başkanlığı altında yöneticilik yapan çok sayıda ismin konuşmasına değinen Aziz Yıldırım, "Muhalefet olduğunu söyleyenler, hepsi benim yanımda görev alan eski yöneticiler. Bugün kendimden bir daha gurur duydum. Çünkü iyi talebeler yetiştirmişim." 3 yıl üst üste şampiyonluk sözünü vermemesi gerektiğini belirten Aziz Yıldırım, "İnsanların hedef konulan noktalara gitmesi için ekiplerin motive olmasını sağlamak için 3 yıl şampiyonluk sözünü söylememe gerek yoktu. Camiaya bir ivme kazandırsın, motivasyon kazandırsın diye söyledim. Bugün yine söylüyorum. Korkmadan söylüyorum hem de. Ben inanıyorum. Tek büyük dedim, tenkit ediyorlar." şeklinde konuştu. Bir taraftarın kendisine gönderdiği mailde Aziz Yıldırım, Ali Şen, Metin Aşık, Emin Cankurtaran dönemlerinin hep kavgacı olduğunu dile getirdiğine dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti: "Fenerbahçe'nin başına bir bayan sanatçının ismini vererek, onu getirelim herkes sevsin, seyretsin diyor. Tabii ki kulübün menfaatlerini korumak için konuşacağız. Güçlü olmanın karşılığı sevilmemektir, bu kadar basittir. 2009 yılı faaliyet raporunda yazdık. Yarıştığımız her branşta finalin adı daima F.Bahçe'dir. Değişen tek şey rakipler."
VEHBİ KOÇ'TAN DAHA ZENGİN OLURDUM
345 milyon liralık bütçe ile kongrenin karşısına çıktıklarını kaydeden Yıldırım, gelir-gider farkı konusunda üye Turhan Kerimoğlu'nun söylemlerine açıklık getirdi: "Diyorlar ki Aziz Yıldırım 1,5 milyar doları harcadı. Doğduğumuz günden bu yana bütün paraları harcamasam biriktirsem, herhalde ölürken, Sayın Ali Koç kusura bakmayın, Vehbi Koç'tan zengin olurdum. Metin Şen babasının yolundan gidiyor. Diyor ki: 'Ya Aziz Yıldırım, yaptığın yatırımlar geri dönmeli.' Stadı yaptık, yalnız hasılat geliri 40 ile 50 milyon dolarlara gelmiştir." Banka borçlarının, yöneticilerin veya Fenerbahçelilerin vereceği paralarla kapatılmasının doğru bir yöntem olmadığını anlatan Yıldırım, "Paralı başkanlığa son diyorduk. 80 milyon doları ben ve arkadaşlarım cebimden verirsem, beni gönder bakalım gönderebilirsen. Gönderemezsin." ifadelerini kullandı. Yıldırım, Fenerbahçe'nin şahıslara borcu olan 12 milyon liralık değerin, eski ve yeni toplam 42 yöneticiye borç olduğunu bildirdi. Banka dışında borç kullanmadıklarına işaret eden Fenerbahçe Başkanı, Sportif AŞ'yi başkan olduğu müddetçe bir daha halka arz etmeyeceğini vurguladı. Aziz Yıldırım, başkanlığı bıraktığı gün kulübe sattığı 8 villayı, ödenen bedelleri iade ederek geri alacağını aktardı.
Aziz Yıldırım, Josico ve Maldonado transferiyle ilgili eleştirilere değindi: "1998'den önceki isimleri sayarsak hiçbirisini hatırlayamazsınız. Ben ve bu yönetim istediği için aldık oyuncuları. Bütün suçlu benim. Özür diliyorum, ama bir şey söyleyeceğim. Sevinenler sevinmesin fazla, gerekeni yapacağım onu bilsinler. Onlar da beni çok iyi tanır."
ALİ ŞEN DÖNEMİNDE KÜME DÜŞÜYORDUK
Başkan Aziz Yıldırım, eski Başkan Ali Şen'e de göndermede bulundu: "Ali Şen verdiği beyanatta 'Aziz Yıldırım'a söyledim, Fenerbahçe iyi oldu, şampiyonluğa gidiyor' dedi. Şimdi kaybettik o zaman bu sorumluluğa o da ortak. Benim dönemimde Fenerbahçe Futbol Takımı hiç küme düşmemeye oynamadı." Aziz Yıldırım, konuşmasının son bölümünü Trabzonspor ile 1-1 berabere kalarak kaçırdıkları şampiyonluğa ayırdı: "O gün bir tane gol atsaydılar ertesi gün aynı sözler söylenebilecek miydi? Ben de kızmak istiyorum, başkanım. Ben de üzülüyorum. Eğer parayla satın alma değeri olsaydı herhalde ben pazar günü satın alırdım. Kötü anlamda değil, bu açıklamadan başka bir şeyler çıkarmasınlar. Fakat kimi suçlayacağız? Buradan çıkarılacak en büyük ders, artık son karşılaşmalara kalmaması lazım."
Yıldırım'a sert eleştiriler
Fenerbahçe eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, Sarı-Lacivertli kulübün köklü değişikliklere ihtiyacı bulunduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin kulübü yedi düvelle kavgalı olamaz." dedi. Gazeteci İslam Çupi'nin, "Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür." şeklinde başlayan bir sözünü hatırlatan Kutlualp, "İslam Çupi bu sözü şampiyonlukları kaybettiğimizde hatırlayıp kendimizi teselli etmemiz için söylememiştir. Gerektiğinde bırakabilmek de Fenerbahçe büyüklüğünün tanımına uyan önemli erdemlerden biridir." ifadelerini kullandı.
Dev bütçeye onay
Fenerbahçe Kulübü'nün yıllık olağan mali genel kurul toplantısında, 2010 yılı için hazırlanan 345 milyon liralık bütçe kabul edildi. Ardından yönetim kurulunun ve tüzüğün 19. maddesi gereğince profesyonel futbol şubesi hesaplarının ve denetleme kurulunun ibrası için oylama yapılırken, iki kurul ve bir şube oyçokluğu ile ibra edildi. Kongre başkanlığına Talat Yılmaz'ın seçilmesinin ardından başlayan mali genel kurulda, faaliyet raporunu Denetleme Kurulu Üyesi Cengiz Oral okudu. Kulübün toplam 134 milyon 332 bin 442 lira 65 kuruş banka borcunun bulunduğu kaydedildi.

Zaman