Vali Altıparmak, Marmaris'te İncelemelerde Bulundu

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak; Marmaris Kaymakamı A.Serdar Polat ve Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Turan Çelebi ile birlikte Marmaris'te bir dizi incelemelerde bulundu.

Vali Altıparmak, Marmaris'te İncelemelerde Bulundu
Tüm gün eksikleri görmek amacıyla Marmaris'i dolaştığını ifade eden Vali Altıparmak, Marmaris ve çevresindeki genel sorunları değerlendirirken, çözüm önerilerini masaya yatırdı. Yaklaşık 2 saat sohbet ortamında geçen kahvaltıda basın mensuplarının eksik gördüğü noktaları dinledi ve gerekli notları aldı.
Marmaris'e Pazar günü gelerek sivil vatandaş gibi kenti dolaşan Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, turizm sezonu öncesi alınması gereken acil önlem planlarına değinerek, "Yüksek önceliğin trafik ve gürültü olduğunu gördüm. Ailem ile yat limanında ve çarşı içinde gezerken trafiğe kapalı alanda çok sayıda motosikletin geçtiğini tespit ettim. 6 yaşındaki kızım 10 metre mesafede 12 motosiklet saydı. Bu alanlara bırakın motosikleti, bisikletin dahi girmemesi gerekiyor. Turist veya yerli halk küçük yaştaki çocuğuyla güvenli bir şekilde dolaşamayacak mı?" dedi.
Marmaris'in doğasının hiçbir yerde bulunmadığını ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Altıparmak, "Bu işin sahibi bizleriz. Nasıl evlatlarımızın güzel yanlarını överken, kötü yanlarını iyileştirmeye çalışıyoruz, kentin sorunlarına da kendi evladımız gibi müdahale etmeliyiz. Türk gibi kahraman olgusuna, Türk gibi güvenilir kelimesini eklersek turizmde belli bir yere gelebiliriz. Küçük insanlar geçmişi, büyük insanlar geleceği konuşurlar. Bizler geçmişi geride bırakıp artık geleceği konuşmalıyız. Önümüzde bir Alanya örneği var. Almanların gözdesi kentin geldiği noktayı düşünürsek, bizde ki doğa, deniz hiçbir yerde yok. Bizde bunu başarabiliriz. Güzelliği geliştirecek insan olgusudur" şeklinde konuştu.
"AZERBAYCAN HALKINA MUĞLA'YI ANLATTIM"
Mayıs ayının başında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen fuar ile ilgili değerlendirmede bulunan Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, "Turizmde çeşitliliği geliştirmek için doğu bölgelerine açılmanın yararlı olacağı düşüncesi ile Azerbaycan'da düzenlenen fuara katıldık. Cumhurbaşkanı Aliyev'i Türkiye standında ağırladık. Kendisine Muğla'yı anlatırken, özellikle mavi turlarımızdan bahsettim ve davet ettim. Ertesi gün ise Bakü'de TRT Avaz ile İçtimai Televizyonu'nun ortaklaşa yayınına katıldık. Televizyon kanalı aracılığıyla Azerbaycan halkına seslenerek, gitmediğiniz yere gitmelerini ve ören yerlerinden tutun da, mavi bayraklı özel plajlarıyla eşsiz bir şehir olduğunu söyledim" şeklinde konuştu.