Melikgazi'de 9 Ayrı Semtte Çevre Düzenleme Çalışması

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2010 çalışma yılı içerisinde alt yapı çalışmaların 2009 yılından itibaren ilçe sınırları içerisine yer alan 7 ayrı bölgede yoğunlaştırıldığını söyledi.

Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, 2009 yılından itibaren Melikgazi İlçesine bağlanan Mimarsinan, Gesi, Turan, Bürüngüz, Gürpanır Hisarcık ve Kıranardı Bölgelerinde yoğun bir alt yapı çalışmasına başladıklarını özellikle bu bölgelerdeki yollara büyük önem verdiklerini belirtti. Büyükkılıç, "Bir bölgenin planı gelişmesinde en önemli unsur imar planlarında yer alan yolların açılmasıdır. Yol ile hem imarlaşma hem ticaret hem de yerleşim talebi artar. Bu açıdan yeni yollara önem veriyoruz. Açılan veya daha önce açılmış bulunan yollarda da düzenlemeler yapıyoruz. Mimarsinan Bölgesinde 9 ayrı semtte yaya yolu ve çevre düzenlemesi yapılarak trafik ulaşımı daha seri ve güvenli hale getirilecektir " dedi.
Mimarsinan Bölgesinde yapılacak yaya yolu ve çevre düzenleme çalışması işinin 4734 sayılı ihale yasasının ilgili hükümlerine göre 06 Mayıs 2010 günü ihale yapılacağını ifade eden Büyükkılıç, gerçekleştirilecek yaya yolu çalışması ile Mimarsinan Bölgesinin çehresinin değişeceğini ve Melikgazili olmanın farkını yaşayacaklarını kaydetti.