İstihdam garantili kurslar meyvelerini vermeye başladı

Düzce'de İş-Kur İl Müdürlüğü ve Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan bir tekstil firması ile yapılan mutabakat gereği, açılan kursları bitiren 117

Düzce'de İş-Kur İl Müdürlüğü ve Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan bir tekstil firması ile yapılan mutabakat gereği, açılan kursları bitiren 117 kişiden 94 kişi burada çalışmaya başladı.

Düzce İş-Kur İl Müdürlüğü, işsiz, sosyal güvencesi olmayan ve vasıfsız kişilerin iş sahibi yapılması için iş garantili kurslar düzenledi. Böyköy Beldesi Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan bir tekstil firmasıyla İş-Kur karşılıklı protokol imzaladı. İlk kursiyerler 14 Aralık 2009 tarihinde eğitime alındı. 50 kişilik ilk kurs 1 Şubat'ta sona erdi. İkinci etap kurslara ise 75 kişi katıldı ve 1 Mart-3 Mayıs tarihleri arasında yapıldı.

Kursları bitiren işsizler için tekstil fabrikasında sertifika töreni düzenlendi. Törene Vali Bülent Kılınç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Beyköy Belediye Başkanı, Osman Kılıç, İş-Kur İl Müdürü Yusuf Uzun, Sivil Savunma Müdürü Ali Kartal, Venüs Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Fabrika Müdürü A.Taner Kalkan ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Vali Bülent Kılınç, bir toplum için en tehlikeli şeyin işsiz güçsüz insanlar olduğunu belirterek, "Bizler insanımızı iş sahibi yapmak ve onların karınlarını doyurmasını sağlamak zorundayız. Özellikle tekstil sektöründe çalışan sizler çalıştığınız fabrikayı kendinizinmiş gibi görerek davranmalısınız. Yatırımcı gelir yatırımını yapar ama üretimi sizler yapacaksınız. Sizler eğer bu üretime katkıda bulunmazsanız, yatırımcı bu kez iş gücünün daha ucuz olduğu ülkelere kaçar. Örneğin son Endonezya gezisinde yaptığım incelemede oradaki iş gücü 80 dolar. Bu sektörde çok fazla rakibimiz var, rekabet etmek zorunda kaldığımız Çin gibi, Mısır gibi, Endonezya gibi ve hatta son zamanlarda Afrika ülkeleri de eklendi." dedi.

Venüs Giyim Sanayi ve Ticaret AŞ Fabrika Müdürü A. Taner Kalkan, 14 Aralık 2009 tarihinde başladıkları eğitim çalışmaları sonucunda bu güne kadar 125 işçi eğittiklerini, bunlardan 117 kişinin kursa devamının sağlandığını ve 94 kişinin fabrikada istihdam edildiğini söyledi. Taner Kalkan, "Biz İş-Kur il Müdürlüğü ile aramızda yapmış olduğumuz protokol gereği yüzde 50 iş garantisi vermiştik. Bu gün bu sayı yüzde 80 seviyelerine çıktı. 117 kursiyerimizden 8 tanesi hamile olmaları nedeniyle çalışmayı düşünmediklerinden istihdam edilemedi. Şu an 94 kursiyerimiz sertifikalarını alarak fabrikamızda istihdam edilmiştir." ifadelerini kullandı.

İş-Kur tarafından Organize edilen iş garantili kurslara katılan kursiyerler kursa devam ettikleri süre boyunca günlük 15 TL İş- Kur İl Müdürlüğü'nden para aldılar. Yemek ve servis ücretleri de fabrika tarafından karşılandı.

Düzce İş-Kur İl Müdürü Yusuf Uzun Talep olduğu sürece bu tarz kursların devam edeceğini söyledi. Konuşmaların ardından kursları bitiren kursiyerlere Vali Bülent Kılınç, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılınç, İş-Kur İl Müdürü Yusuf Uzun tarafından sertifikaları verildi.