Ansader Ve Tika Sağlık Taraması İçin Afrika'ya Gidiyor

Anadolu Sağlıklı Yaşamı Destekleme Derneği (ANSADER) ve Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Afrika ülkelerinde bulunan yoksul kişileri sağlık taramasından geçirmek ve nakdi yardım götürmek için Afrika ülkelerine gidiyor

Ansader Ve Tika Sağlık Taraması İçin Afrika'ya Gidiyor
Anadolu Sağlıklı Yaşamı Destekleme Derneği (ANSADER) ve Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Afrika ülkelerinde bulunan yoksul kişileri sağlık taramasından geçirmek ve nakdi yardım götürmek için Afrika ülkelerine gidiyor.
Konu ile ilgili olarak ANSADER adına Dört Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği (DEKDER) binasında bir basın açıklaması yapan ANSADER Başkanı Dr. Yıldırım Tunçer, 22 kişiden oluşan gönüllü ekipleri ile yarın yola çıkacaklarını belirerek, "Moritanya Sağlık Taraması TİKA - ANSADER işbirliği içerisinde yapılacaktır. 4 - 14 Mayıs 2010 tarihleri arasında yapacağımız sağlık taramasında bazı amaçlarımız var. 10 gün sürecek taramamızda yaklaşık bin çocuğu sünnet etmek, yine yaklaşık 200 katarakt hastasına fako cihazı ile ameliyat yapmak. İki Kulak Burun Boğaz, bir çocuk cerrahi, bir genel cerrah, bir ortopedi cerrahi, bir anestezi uzmanı, ameliyathane hemşireleri ve anestezi teknisyenlerimizden oluşan ameliyat ekibimizle o ülkede yapılamayan özellik arz eden bazı ameliyatları yapmayı planlıyoruz" dedi.
Sağlık taramaları boyunca bin kişiyi muayene edip, bir tonluk ilaç ve tıbbi malzemeyi yoksul ve durumu olmayan kişiler için kullanacaklarını ifade eden Özkan, "Yaklaşık 3 aydır Sivas halkından toplamış olduğumuz para yardımı ve ilaç kampanyası neticesinde bir ton ağırlığında ilaç ve tıbbi sarf malzemesini Moritanya'ya sağlık ekibimiz gitmeden önce göndermiş olduk. Sağlık taramasına olan katkılarından dolayı Sivas halkına, TİKA'ya ve bize Afrika yolculuğumuzda eşlik edecek olan DEKDER Başkanı Elvan Bey'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Sağlık taraması için Afrika ülkelerine gidecek olan grubun, sırasıyla Moritanya, Senegal ve Gambiya ülkelerine gidecekleri öğrenildi.