Yalova'da Hristiyanlık Öncesine Ait Mezarlar Bulundu

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde bir inşaatın temel kazısı esnasında Hristiyanlık öncesi döneme ait olduğu tespit edilen mezarlar bulundu

Yalova'da Hristiyanlık Öncesine Ait Mezarlar Bulundu
Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde bir inşaatın temel kazısı esnasında Hristiyanlık öncesi döneme ait olduğu tespit edilen mezarlar bulundu. Kazı esnasında kırılan mezarlardan çıkan kemikler etrafa saçıldı.
Çiftlikköy ilçesinde bir firmanın yaptığı temel kazısı esnasında kepçe darbeleri toplu bir mezarlığı gün yüzüne çıkardı. Kırılan mezarlardan çıkan kemikler etrafa saçıldı. Durum Yalova Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerine haber verildi. Derhal bahse konu yere gelen Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy, bölgede inceleme yaptı. İlk etapta ortaya çıkan 5 mezarın Hristiyanlık öncesi döneme ait olduğunu bildiren Ulusoy, "Bu mezarlar o dönemlerin önemli insanlarına ait değil. Zira o dönemde yaşayan yüksek
tabakadaki insanlar lahitlere defnediliyordu. Bu mezarlar avam denen, sıradan halk mezarları. Tarihi bir önemi yok. Ancak yine de biz ölüye saygı anlamında bu mezarları ve kemikleri buradan alacağız" dedi.
Mezarların çıkması vatandaşlarda merak uyandırdı. Mezarların çıktığı bölgeye gelen vatandaşlar, çıkan kemikleri ve mezarları inceledi. Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ da bölgeye gelerek inceleme yaptı.