Uludağ Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği bölümü açılacak

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz, Mimarlık ve Mühendislik fakültelerini birbirinden ayırmak istediklerini belirterek, eylül ayında da

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz, Mimarlık ve Mühendislik fakültelerini birbirinden ayırmak istediklerini belirterek, eylül ayında da İnşaat Mühendisliği bölümünün açılacağını belirtti.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz ve Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Karagöz'ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Cengiz, Mimarlık ve Mühendislik fakültelerini birbirinden ayıracaklarını ayrıcı Eylül ayında da İnşaat Mühendisliği bölümünü açacaklarını kaydetti.

Uludağ Üniversitesi'ni sembolize edecek bir giriş kapısı olmamasını da eksiklik olarak değerlendiren Cengiz, bir yarışma düzenleyerek Bursa'yı sembolize eden bir giriş kapısı yapmak istediklerini dile getirdi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya da odaya üyelik talebinde bulunan yeni mezun mimarların bilgi ve kapasite olarak üst düzeyde olduklarının altını çizerek, bu duruma üniversitenin verdiği kaliteli eğitimin etkili olduğunu kaydetti.

Kaya ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Rektör Mete Cengiz'in ardından Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı İrfan Karagöz'ü makamında ziyaret etti.

Sıcak bir ortamda geçen görüşmede Kaya, fakülte olan yakın ilişkilerini daha da çok geliştirmek istediklerini ifade etti. Kaya, "Üniversite ile çok yakın ilişkilerimiz var. Biz bu dönemde bunu biraz daha geliştirmek düşüncesindeyiz. Belli bir düzeyin üzerinde eğitim almış nitelikli öğrenciler bize geliyor. Biz iletişimimizi ne kadar çok geliştirirsek geleceğin mimarları olacak öğrencilerimizin de iş hayatında ki başarısı o kadar artacaktır." diye konuştu.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı İrfan Karagöz'de inşaat sektöründe mimar açığının devam ettiğini söyleyerek oda ile yürüttükleri ortak faaliyetlerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.