MYK'ya alınmayan Gürsel Tekin: Benim listeye giremememi genel başkana sorun

CHP Parti Meclisi toplantısında Genel Sekreter seçilen Önder Sav, CHP İstanbul İl Başkanı ve PM üyesi Gürsel Tekin'in MYK dışı kalması hakkında; ''PM

CHP Parti Meclisi toplantısında Genel Sekreter seçilen Önder Sav, CHP İstanbul İl Başkanı ve PM üyesi Gürsel Tekin'in MYK dışı kalması hakkında; ''PM seçimini yaptı. Bunu kişilere indirgememek lazım.'' dedi.

Genel Merkez binasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında iki saat süren PM toplantısı sona erdi. Kılıçdaroğlu bir açıklama yapmazken yeniden parti genel sekreterliğine seçilen Önder Sav, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gürsel Tekin'in lisde dışı kalması hakkında Sav, ''PM seçimini yaptı. Bunu kişilere indirgememek lazım.'' açıklamasını yaptı.

Parti Meclisi'ne giren ve üyelikleri konusunda hukuki sorunlar bulunduğu öne sürülen Nihat Matkap, Enver Aysever ve Sencer Ayata'nın durumları hakkında ise Sav, "İki günlük itiraz süresinde her hangi bir itiraz olmadığı için bir sorun taşımıyorlar." dedi.

Gazetecilerin "Uzun bir süredir genel sekretersiniz yorulmadınız mı" sorusuna Sav, "Biz Atatürk'ün öğüdüne inanan insanlarız. Dinlenmemek üzere yola koyulanlar yorulmaz, bizde bunlardanız." cevabını verdi.

20 kişilik MYK listesine giremeyen Tekin ise gazetecilerin sorusu üzerine; ''Benim listeye giremememi genel başkana sorun. Genel Başkan böyle takdir etmiş. Bize de buna uymak düşer." şeklinde konuştu. Tekin, parti meclisinden istifa edip etmeyeceği sorusuna ise şu anda gündeminde böyle bir konunun bulunmadığını söyledi.

Daha önce Deniz Baykal'a bayrak açan ve bugünkü toplantıda MYK'ya seçilen Umut Oran ise ''Başarılı olmak zorundayız. Yeni ve zorlu bir süreç. Genel Başkanımızla beraber başarılı olacağımızı umuyorum.'' diye konuştu.

Oran, Gürsel Tekin'in liste dışı kalması konusunda; ''Genel Başkan birlikte çalışacağı arkadaşları seçti. Gerekli oylamalar yapıldı. PM'nin taktiri olarak değerlendirilmeli." değerlendirmesini yaptı.