Hayvan Hakları Kuşadası'nda Tartışılıyor

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri, Kuşadası Belediyesi iş birliği ile düzenlenen organizasyonda bir araya geldi.

Kuşadası Belediyesi ve HAYTAP tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen toplantı, Kuşadası Ticaret Odası Salonu'nda yapılıyor. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, AK Parti Bursa milletvekili Necati Özensoy, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, İzmir Baro Başkanı Özdemir Sökmen, HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Kemal Şenpolat'ın açılış törenine katıldığı toplantıda, Türkiye genelinde faaliyet gösteren 17 dernek ve bu derneklere
üye 100 temsilci hazır bulundu.
Açılışta konuşan HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Kemal Şenpolat, katılımcıların hayvan türünün var olma ve dünyada yaşam hakları üzerine görüş beyan edeceklerini ve daha iyi şartların oluşturulması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Toplantı sonunda elde edilecek bilgi ve verileri bir sonuç bildirgesinde toplayacaklarının altını çizen Şenpolat, bu bildirgeyi de TBMM Başkanlığı başta olmak üzere Adalet ve Çevre Bakanlıkları'na göndereceklerini anlattı. Şenpolat,
amaçlarının yapılması gereken iyileştirmelerin kanun maddesi haline dönüştürülmesine katkı koymak olduğunu ifade etti.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise hayvan haklarının korunması yönünde belediye olarak büyük çapa sarf ettiklerini ve hedefledikleri noktaya yaklaştıklarını söyledi.
Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ise Kuşadası'nın bir yıl gibi bir sürede gerçekleştirilen çalışmalar ve yatırımlarla hayvan haklarını korumada örnek bir ilçe durumuna geldiğini kaydetti.