Sultan Murat Koleji öğrencileri dünya dördüncüsü oldu

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün ve Özel Atlantik Eğitim Kurumları'nın ortaklaşa düzenledikleri Uluslararası Eğitim ve Bilişim Olimpiyatları'n

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün ve Özel Atlantik Eğitim Kurumları'nın ortaklaşa düzenledikleri Uluslararası Eğitim ve Bilişim Olimpiyatları'nda, Sivas Sultan Murat Koleji öğrencileri dünya dördüncüsü oldu.

Ankara'da gerçekleştirilen Uluslararası Eğitim ve Bilişim Olimpiyatları'na 32 ülkeden ve Türkiye'nin 71 ilinden toplam 2 bin 750 proje katıldı.

Sivas Özel Sultan Murat Koleji öğrencileri Elif Köylüoğlu, Şevval Kahya ve Emel Tecer, 'Hologram Teknolojisinin Eğitimde ve Tıpta Kullanımı' konulu projeleri ile yapılan elemede, ilk 200 projenin arasına girerek finale kaldı.

Öğrenciler, Ankara'da yapılan sunumlarının ardından proje mansiyon ödülü almaya hak kazandı. Bu sonuçla öğrenciler dünya dördüncüsü oldu.

Şampiyon öğrenciler bugün, Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Murat Taner'i makamında ziyaret etti. Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Taner, "Gelecekte dünyanın sizlere ihtiyacı olacak. Bu tür çalışmalarınızın diğer öğrencilere de örnek olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Daha sonra Taner, öğrencilere madalyalarını ve çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyarette, Sultan Murat Koleji Müdürü Abdulmunis Hüsmen da hazır bulundu.