İstanbul'da Kültür-sanat İstanbul

-İSTANBUL'DA KÜLTÜR-SANAT İSTANBUL (A.A) - 27.05.2010 - DÜNYADAKİ SAYILI UD VİRTÜOZLARINDAN BİRİ KABUL EDİLEN İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TÜRK MUSİK

-İSTANBUL'DA KÜLTÜR-SANAT

İSTANBUL (A.A) - 27.05.2010 - Dünyadaki sayılı ud virtüozlarından biri kabul edilen İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Mehmet Bitmez'in 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul için hazırladığı ve 31 Mayısta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda sahnelenecek 'Yazı'nın Müziği' adlı projede, bestekar padişahların eserleri ile hat kaleminin feryadı birbirine karışacak.

Konserde, projenin sahibi ve sanat yönetmeni udi Mehmet Bitmez'e neyde Ahmet Toz, kemençede Furkan Bilgi, kanunda Turgut Özüfler, tanburda Furkan Resuloğlu, viyolonselde Volkan Ertem, kudüm, bendir ve halilede Erkan Kanat, büyük bendirde İzzet Kızıl ve Jarrod Cagwin'den oluşan 'İstanbul Sazkar Topluluğu' ile piyanist Tuluğ Tırpan eşlik edecek.

Dönemin klasik eserleri, modern dönemi başlatan sirtolar ve longaların seslendirileceği projede, hattat Fuat Başar, müzisyenlerin arasında oturarak sanatını icra edecek.

-İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ-

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 38. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, 3 Haziranda başlayacak.

Aya İrini Müzesi'nde gerçekleştirilecek açılış konserinde şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, 13 yaşındaki küçük keman virtüozu Elvin Hoxha Ganiyev'e eşlik edecek.

Küçük sanatçı, Wieniawski'nin 2 numaralı keman konçertosu ile müzikseverleri selamlayacak.

Konserde festivalin 'onur ödülü'ne layık bulunan Yalçın Tura'nın 'Anadolu'dan' adlı orkestra süitinin dünya prömiyeri de gerçekleştirilecek. 

İstanbul Müzik Festivali, 30 Hazirana kadar kentte müzik rüzgarı estirecek. 

-MİLLER FRESHTİVAL 29 MAYISTA-

Miller'ın İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve Pozitif'in destekleriyle düzenlediği müzik festivali 'Miller Freshtival', 29 Mayısta Küçükçiftlik Parkı'nda gerçekleşecek.

Festivalde Mika'nın yanı sıra Danimarkalı rock ikilisi The Raveonettes, New York'tan zengin bir müzikal alt yapı ile disco-rockı harmanlayan The Phenomenal Handclap Band ve Norveçli yetenek DJ Prins Thomas sahne alacak.

Türkiye'den de Sakin, Fuji Kureta, N.A.K.I.T, Dj Junior ve Dj No Frost performans sergileyecek. 

-'ALİ UFKİ KONSERİ' 30 MAYISTA-

Türk Musikisi Vakfı'nın projesini kabul ederek 2010 yılını 'Ali Ufki Yılı' ilan eden İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın katkılarıyla düzenlenen '2010 Ali Ufki Yılı Konseri', 30 Mayısta İstanbul 2010 AKB Ajansı'nda düzenlenecek.

Projeyle 2010 yılı boyunca İstanbul'un çeşitli tarihi mekanlarında her ay bir tane olmak üzere toplam 12 konser verilerek, Ali Ufki'nin Türk kültürüne kazandırdığı hazine gündeme getirilmiş olacak.

CRR Konser Salonu, 30 Mayısta 'Münirİstanbul'a ev sahipliği yapacak. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Klasik Türk Müziği Yönetmenliği'nin müzisyen Timur Selçuk ile birlikte hayata geçirdiği konserde, Münir Nurettin Selçuk'un eserleri seslendirilecek.

Görsel Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı 'Anadolu Ateşi'nin yeni versiyonu 'Evolution', 30 Mayısta Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi ve Kongre Merkezi'nde İstanbullular ile buluşacak.

Anadolu'nun 7 ayrı bölgesinden derlenen yüzlerce halk dansı motifinden oluşan ve yenilikleriyle dikkat çeken gösteriye, semah, Kafkas dansları ve dinsel törenler ile roman dansları bölümleri eklendi.

27.05.2010 10:00:51