Erganili Öğrenciler Kapadokya Gezisinden Döndü

Diyarbakır'ın Ergani Kaymakamlığı tarafından, "Yeteneklerimi Keşfediyorum Ülkemi Tanıyorum" projesi kapsamında organize edilen Kapadokya gezisine katılan 120 kişilik öğrenci grubu gezilerini tamamlayıp geri döndüler

  Diyarbakır ' ın Ergani Kaymakamlığı tarafından , " Yeteneklerimi Keşfediyorum Ülkemi Tanıyorum " projesi kapsamında organize edilen Kapadokya gezisine katılan 120 kişilik öğrenci grubu gezilerini tamamlayıp geri döndüler .
Ergani Kaymakamlığı ' nın hazırladığı ve Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı ( DPT ) tarafından Sosyal Destek Programı ( SODES ) kapsamında onaylanan ve finanse edilen " Yeteneklerimi Keşfediyorum Ülkemi Tanıyorum " projesinin ikinci ayağı olan Kapadokya gezisi tamamlandı . Ergani köy ilköğretim okullarından başarılı olan ve şu ana kadar köyünden hiç çıkmamış toplam 120 kişilik öğrenci grubu geziye katıldı . Kaymakam Ramazan Yıldırım , yurdun Kapadokya gibi çeşitli bölgelerini gezen öğrencilerin , düşünce ve
hayata bakışlarının değiştiğini belirterek , " Bizim bu gibi etkinlikleri desteklememizin amacı , öğrencilerimizin başarıya daha çok odaklanmaları için motive olmaları , sadece kitapları okuyarak değil , bizzat kendileri de bazı şeyleri görerek , yaşayarak öğrenmelerini sağlamaktır . Koordinatörlerimize ve değerli öğretmenlerimize teşekkür ederim " dedi .
Geziye katılan öğrenciler ise çok mutlu olduklarını , Kapadokya ' da peribacalarını , Ürgüp ' ü , Göreme ve Soğanlı Vadisi ' ni , Yeraltı Şehri Derinkuyu ' yu ve çömlek şehri Avanos ' u gezdiklerini , bu tür gezilere her zaman katılacaklarını söylediler .