Dağder'den Başkan Altepe'ye Teşekkür Ziyareti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret eden DAĞDER yönetimi, restorasyonu süren DAĞDER Kültür merkezi'ne katkıları dolayısıyla kendisine teşekkür etti

Dağder'den Başkan Altepe'ye Teşekkür Ziyareti
  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ' yi ziyaret eden DAĞDER yönetimi , restorasyonu süren DAĞDER Kültür merkezi ' ne katkıları dolayısıyla kendisine teşekkür etti . Altepe , Tahtakale ' deki 150 yıllık sivil mimarlık örneği yapının bölgeye ayrı bir değer katacağını söyledi .
Orhaneli Keles Büyükorhan Harmancık Yardımlaşma ve Kültür Derneği ' nin ( DAĞDER ) bu ay yapılan genel kurulunda güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilen Erkan Aydın ve yeni yönetim kurulu üyeleri , bu dönemdeki ilk ziyaretlerini Başkan Altepe ' ye yaptı . Dernek Başkanı Aydın , dağ yöresinin geleneksel kıyafetleri arasında yer alan bir yelek hediye ettiği Başkan Altepe ' ye , Tahtakale ' de restorasyonu süren DAĞDER Kültür Merkezi ' ne katkıları nedeniyle bir plaket verdi . Sadece dernek imkanlarıyla böyle bir yapıyı ayağa kaldırmanın mümkün olmadığını dile getiren DAĞDER Başkanı Aydın , " Büyükşehir Belediyemiz bu projede ilk günden beri hep yanımızda oldu ve desteklerini hiç esirgemedi . Çalışmalar bittiğinde örnek bir kültür merkezini Bursa ' ya kazandırmış olacağız " dedi .
Başkan Altepe , şehrin tarihi ve kültürel değerlerini ayağa kaldırma gayreti içinde olduklarını belirterek , Tahtakale ' deki 150 yıllık bu sivil mimari örneği yapının restorasyonu için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi . Çalışmalar bittiğinde DAĞDER Kültür Merkezi ' nin bölgeye ayrı bir değer katacağını ifade eden Başkan Altepe , " DAĞDER , Yörük ve Türkmen kültürünün yaşatılması konusunda en önemli kent dinamiklerinden biri . Biz herkesin kendi kültürel değerlerine sahip çıkmasını istiyoruz . Bu alanda yapılan tüm çalışmalara desteğimiz sürecek " diye konuştu .