Bülent Arınç: 27 Mayıs darbesi kara bir olaydı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 27 Mayıs 1960 darbesinin kara bir olay olduğunu söyledi. Darbelerin geçmişte kaldığını, Türkiye'nin

  Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , 27 Mayıs 1960 darbesinin kara bir olay olduğunu söyledi . Darbelerin geçmişte kaldığını , Türkiye ' nin artık demokratikleştiğini belirten Arınç , " Artık darbeler muhtıralar gece yarısı gündüz vakti yapılanlar ancak milletten nefret alıyor . " dedi .

Kadir Has Üniversitesi ' nde düzenlenen internet zirvesi , siyaset ve medya temsilcilerini bir araya getirdi . Zirveye ; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti ) İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu , İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık , Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengi ve çok sayıda internet medyası temsilcisi katıldı .

Bülent Arınç , toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı . 27 Mayıs 1960 darbesi ile ilgili soruları cevaplayan Arınç , " Bugün 27 Mayıs . 1960 darbesinin üzerinden 50 yıl geçti . Bu darbe gününü hatırlamayan binlerce , milyonlarca insan var . İçinizde de çok var . Ben o tarihte orta okul son sınıftaydım . Bu darbenin ne olduğunu , ne amaçla yapıldığını , ne götürüp ne getirdiğini yıllar sonra anladım . Çok acı bir olaydı . Milletin seçtiği meşru bir hükümet maalesef bir darbe ile al aşağı edilmişti . Bu çok büyük bir suç ve çok büyük bir ayıptı . Bu hükümet çok ağır suçlarla suçlandı . Başta Başbakan olmak üzere . " diye konuştu . Darbe döneminde adil bir yargılamanın yapılmadığına dikkat çeken Arınç , " Yüksek yargıçlar denen kişiler verdikleri karar ve yaptıkları yargılamanın tek bir özeti vardı . ' Sizi buraya tıkan kuvvet böyle istiyor ' diyorlardı . Verdikleri karar yüz kızartıcı bir karardır . Hukuk adına bir cinayettir . O kadar yargılanan insandan sadece üçü idam edildi . Bunlar Menderes , Polatkan ve Zorlu ' ydu . Diğerleri bir sebeple kurtuldular . Keşke idam olmasaydı . Çünkü siyasi bir suçun karşılığı idam olmamalı . Buna benzer çok büyük ayıplar , çok büyük suçlar işlendi . Kara bir gündü , kara bir olay olarak yıllarca hatırlandı . " ifadelerini kullandı .

27 Mayıs darbesini bayram gibi kutlayanların olduğunu dile getiren Arınç , " Şüphesiz belli bir zamana kadar bayram gibi kutlandığını da biliyoruz . Hala Türkiye ' de çok az sayıda da olsa , mesela Tansel Çölaşan gibi 27 Mayıs ' ı bayram günü kabul eden çok az sayıda insan var . Milyonlarca Türk milleti 27 Mayıs ' ı kara bir gün olarak hatırlıyor . O günlerden bu günlere çok az insan kaldı . Ama darbeyi yapanlar ve darbenin etkisinde kalarak meşru hükümetin başında olan insanları idam edenler hiçbir zaman saygı ile anılmadı . Hep onlar kötülendi ve lanetlendi . Hatta o kararları alanlar sokağa çıktığında kimseden selam bile alamadı . Bir bakkal dükkanına girdiklerinde istedikleri karşılanmadı . Menderes ve dönemini kötüleyen siyasetçiler 60 seneden beri iktidar yüzü göremiyor . Menderes , Özal , Tayyip Erdoğan çizgisinin Türkiye ' de önemli bir çizgi olduğunu herkes görüyor . Geçmişteki o karanlık günü minnetle şükranla anmak mümkün değil . Kara bir olay ve kara bir gündü . Türkiye artık demokratikleşti . Türkiye özgürleşti . Artık darbeler muhtıralar gece yarısı gündüz vakti yapılanlar ancak milletten nefret alıyor . " şeklinde konuştu .

" NE TWİTTER NE DE FACEBOOK ' A ÜYELİĞİM VAR "

You Tube ' un kapatılması ile ilgili sorulara ise Arınç şunları söyledi : " İki seneden beri dünyanın her yerinden izlenebilen bu sitenin erişimine Türkiye ' den girmek mümkün olmuyor . Buna benzer pek çokları olabilir . Bunun hükümetle siyasi bir kararla ilgisi yok . Biz hükümet olarak You Tube de dahil hiçbir site hakkında şikayette ve suç duyurusunda bulunmadık . Yargı bu konuda karar veriyor ve uygulanıyor . "

" Twitter gibi sitelere üye olmayı düşünüyor musunuz? " sorusuna ise Arınç , " Ne Twitter ne de Facebook ' a üyeliğim var . Beni bulentarinc . com ' dan bulabilirsiniz . "