Yıldızsız sistem - SPOR

Hiddink, Milli Takım’ın kişiye dayalı futbolu benimsemeyeceğini söyledi



Hiddink, Milli Takım’ın kişiye dayalı futbolu benimsemeyeceğini söyledi

Hollandalı hoca, “Sadece bir yıldıza bağlı bir oyun sistemi bize uymaz. Yıldızınız bir maçta kötü olabilir. Ama takım oyununda bir kişi kötü de olsa diğerleri onun açığını kapatır” dedi

Teknik Direktör Guus Hiddink yeni dönemde A Milli Takım’ın oyun sistemi ile ilgili ipuçları verdi. Yardımcıları ile birlikte takımın oyuncularını tanımaya çalışan ve en uygun sistemi belirlemek için çaba harcayan Hollandalı çalıştırıcının yardımcılarına, “Bizim sistemimiz takım oyununun ön planda olduğu bir sistem olacak” diye konuştu.

YILDIZLAR RENK KATAR AMA

Yıldız oyuncuların önemli olduğunu ve renk kattığını ama sistemi onların üzerine kurmayı hiçbir zaman düşünmediğini vurgulayan Hiddink, “Çünkü yıldızınız sakat olabilir. Bir maçta kötü oynayabilir. O zaman sonuca gitmekte zorlanırsınız. Ama takım oyunu öyle değildir. Bir ya da iki futbolcu kötü de olsa, diğer futbolcular bu açığı kapatabilir” dedi.

BAŞARININ OLMAZSA OLMAZI

Uzun dönemli eleme maçları ve finallerde her zaman takım oyununu ön planda tutan ekiplerin başarılı olduğunu ifade eden Hiddink şöyle devam etti: “Takım disiplini başarıya ulaşmada en kritik noktadır. Milli formayı giyen oyuncular ülkelerini temsil ederler. O formanın hakkı da ancak takım disiplini ile verilir ve başarı da böyle gelir...”

İNTER İZNİ BEKLİYOR

İtalyan basını, Hiddink için “Mourinho’nun yerine İnter’in başına geçebilmek için Türk Futbol Federasyonu’ndan izin bekliyor” diye yazdı.

Ruben Baraja Türk’e yenildi!

Milli Takım ile birlikte ABD turnesinde olan Mehmet Topal’ın Valencia’ya transferinin gerçekleşmesinin ardından Baraja takımdan ayrıldı. Kendi oynadığı bölgeye Mehmet’in gelmesi ile takımda kalma şansı sıfıra inen 34 yaşındaki futbolcu da bunun üzerine bavullarını topladı. Super Deporte Gazetesi, “Baraja, Türk’e yenik  düştü. Şimdi Espanyol ile görüşüyor” diye yazdı.

Elemeler için prova yapıyoruz

Ay-Yıldızlı ekibimizin golcüsü Sercan Yıldırım, ABD’de iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, “2010’a gidememek bizi çok üzdü. 2012 Avrupa Şampiyonası için bu nedenle daha hırslıyız. ABD’de yeni hocamızla yeni bir dönemi başlattık. Oynadığımız maçlar eylül ayında başlayacak eleme karşılaşmalarının bir provası. Hocamız burada bizi izleyip, takımı oluşturacak” dedi.

Star Gazete