Şerzan Kurt Batman'da toprağa verildi

Muğla Üniversitesi'nde (MÜ) iki öğrenci grubu arasında yaşanan silahlı kavgada açılan ateş sonucu hayatını kaybeden İktisadi ve İdari Bilimler 2. sını

Muğla Üniversitesi'nde (MÜ) iki öğrenci grubu arasında yaşanan silahlı kavgada açılan ateş sonucu hayatını kaybeden İktisadi ve İdari Bilimler 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt (21) Batman'da toprağa verildi. İzmir'de kaldırıldığı hastanede 12 gün önce beyin ölümü gerçekleşen Şerzan Kurt, yapılan otopsinin ardından saat 18.00'de hava yolu ile Diyarbakır'a oradan memleketi Batman'a getirildi.

Batman - Diyarbakır il sınırında bulunan Bardakçılar tesislerinde uzun bir araç konvoyu ile karşılan cenaze, Petrol Kent Mahallesi'ndeki Bozooğulları Mezarlığı'na doğru yola çıkarıldı. Polis, cenaze töreni nedeniyle kentte mezarlık güzergahındaki kavşaklarda olası olaylara karşı önlem aldı.

PKK GÖSTERİNE DÖNÜŞTÜ

Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının da taşındığı tören bir anda PKK gösterisine dönüştü. Tabut yeşil-kırmızı ve sarı renklerden oluşan PKK bayrağına sarıldı. Cenaze, kılınan namazın ardından toprağa verildi. Gece yarısına kadar süren defin işleminde sık sık "Şehitler ölmez", "İntikam", "Her Kürt Şerzan doğar" , "Şerzan yoldaş ölümsüzdür" şeklinde sloganlar atıldı.

ÇOCUKLARINIZIN ADINI ŞERZAN KOYUN

Oğlunun mezarına sarılan anne Necla Kurt, oğlunun isminden dolayı öldürüldüğünü ileri sürerek, "Çocuklarınızın adını Şerzat koyun. Binlerce Şerzat olsun başka bir şey istemiyorum." dedi. Yeğeninin mezarı başında gözyaşı döken amca Beşir Kurt, mezarlığa kadar gelen kitleye teşekkür ederek "Şerzan'ın acısı büyüktür ancak binlerce insan vardır anne babaları mezarları nerededir bilmiyor. Biz başımız dik alnımız açıktır. Bu gece vakti bizi yalnız bırakmadınız, eziyet çektiniz. Şimdi olgun bir şekilde herhangi bir olumsuzluğa mahal vermeden herkes evine gitsin." diye konuştu.

BABA ÖMER KURT BU KİRLİ KAVGA BULSUN

Oğlu Şerzat'ın ismi gibi mücadeleci bir yapısı olduğunu belirten Baba Ömer Kurt, "Şerzat doğayı severdi, insanları severdi, herkesle oturup kalkardı. Demek ki karanlık güçler onun bu mücadeleci ruhunu, insanı ilişkilerini gördü ki bırakmadı 5 metre koşsun, 5 metreden nefesini kestiler. İnşallah ülkemde Şerzanlar çoğalacak o kirli kulaklar Şerzan'la dolacak. Hepiniz Şerzansınız, Şerzan bu halkın çocuğudur. Bu kirli kavga son bulsun. Devlet bir an önce bu çığlıklara kulak versin. İnsanlar arsındaki barışı sağlasın. Kürt halkı ile oturup konuşsun herkesin kendini ifade edeceği bir anayasa yapsın." şeklinde konuştu.

AKAT ATA: ŞERZANLAR ÇOĞALDIKÇA BU ÜLKEYE DEMOKRASİ GELECEK

Daha sonra konuşan BDP Grup Başkan vekili Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, "Hani sözün bittiği noktayı yaşarız, işte bu gece onlardan birini yaşıyoruz. Ne kadar söz söylesek az. Ne ailemizin acısını dindirebiliriz ne burada bulunan binlerce acılı ailenin acısının tazelenmesinin önüne geçebiliriz. Ne de Kürdistan halkının bu güne kadar maruz kaldığı zulmün önüne bu gün geçebiliriz. Ama biz biliyoruz örgütlendikçe, Şerzanlar çoğaldıkça bu ülkeye demokrasi gelecek. Kürtler içinde zulmün sona erdiği gün gelecek. Üniversiteleri bir ateş topuna çevirenler bilsinler bu ateş ısıtmıyor, bu ateş aydınlatmayacak ta. Bu ateş yakacak. Ama yaktığı yer bu coğrafya olmayacak. Yaktığı yer Kürt insanı olmayacak Bizler, bu gelenek, bu siyasal hareket bir şehitler hareketidir. Bir şehitler partisidir. Bu halkın binlerce şehidi vardır. Bu ülke eğer bu halkın acılarına bu halkın evlatlarının bu güne kadar ortaya koyduğu mücadeleye sırtını dönerse bu ülke bu gün burada sözünü dinlediğimiz acılı annenin amcanın babanın çığlığına kulak vermezse kaybedeceğiz. Şerzan'ın adı mücadeleyle doğdu, mücadeleden geldi, mücadeleyle son nefesini verdi. Bu gün onun öldüğü gün değil ölümsüzleştiği gündür." diye konuştu.

Kurt'un cenaze törenine BDP Gurup Başkan Vekili Ayla Akat Ata, BDP Batman İl Başkanı Saadet Becerikli, İl Başkan Yardımcısı Şeyhmus Aslan, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Muğla ve İzmir'den gelen öğrencilerin de aralarında bulunduğu büyük bir kalabalık katıldı.