Orta Doğu'da barışa ve istikrara katkı sağlayacak

Suudi Arabistan ile Türkiye arasında 'Askeri Alanda Eğitim, Teknik ve Bilimsel İşbirliği Çerçeve Anlaşması' imzalandı.

Genelkurmay Başkanlığı Şeref Salonu’nda düzenlenen imza törenine Suudi Arabistan Savunma ve Havacılık Bakan Yardımcısı Prens Halid Bin Sultan Bin Abdülaziz Al Saud ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve beraberindeki heyetler katıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, Prens Al Saud ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, iki ülkenin kökleri derine inen tarihi, kültürel ve geleneksel bağları paylaştığını söyledi. Küresel ölçüde barışı ve güvenliği tehdit eden gelişmelerin, özellikle aralarında kuvvetli bağlar bulunan ülkeleri işbirliğine sevk ettiğini vurgulayan Orgeneral Başbuğ, şöyle konuştu:
“Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti arasındaki askeri alanda eğitim, teknik ve bilimsel işbirliği anlaşmasının imzalanmasının, halen olumsuz gelişmeler yaşanan Orta Doğu bölgesinde barışa ve istikrara katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu çerçeve anlaşması aynı zamanda kardeşlik, karşılıklı anlayış ve işbirliğine dayalı dostane ilişkilerimizin daha da geliştirilmesini sağlayacaktır.”

Orgeneral Başbuğ konuşmasını Arapça ’teşekkür’ anlamındaki ’şükran’ sözüyle tamamladı.

Prens Al Saud ise konuşmasında, iki ülke arasındaki derin kardeşlik bağlarının ortak çalışmaları artırmak için itici ve önemli bir güç oluşturduğunu anlattı. Konuşmaların ardından Orgeneral Başbuğ ve Prens Al Saud, çerçeve anlaşmasını imzaladı ve ardından tokalaşarak gazetecilere poz verdi.

Vatan