Mini Voleybol Türkiye Finali Karaman'da Başladı

-MİNİ VOLEYBOL TÜRKİYE FİNALİ KARAMAN'DA BAŞLADI -TVF BAŞKANI KARABIYIK:  'TAHTALARDAN IZGARA YAPAN VE BUNU FİLE YERİNE  KULLANAN ÇOCUKLARIN FOTOĞRAF-

 

-MİNİ VOLEYBOL TÜRKİYE FİNALİ KARAMAN ' DA BAŞLADI

-TVF BAŞKANI KARABIYIK :

' TAHTALARDAN IZGARA YAPAN VE BUNU FİLE YERİNE

KULLANAN ÇOCUKLARIN FOTOĞRAFI , BİZE OKULLARA

MALZEME GÖNDERMEMİZ GEREKTİĞİNİ BİR KEZ DAHA

HATIRLATMIŞ OLDU '

( FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ )

KARAMAN ( A . A ) - 25 . 05 . 2010 - Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ) Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığınca ( OBESİD ) gerçekleştirilen Mini Voleybol Türkiye Finali Karaman ' da başladı .

Karaman Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonu ' nda düzenlenen finallerde , takımların tanıtılmasının ardından ilk müsabakaya geçildi . Finallerin ilk maçında Sarıyer İlköğretim Okulu , Elazığ Doğukent İlköğretim Okulu ' nu 2-1 yendi . Türkiye Voleybol Federasyonu ( TVF ) Başkanı Karabıyık , yenilen öğrencileri teselli etmeye çalıştı .

Burada bir konuşma yapan Karabıyık , 2008 ' de voleybolu geliştirmek amacıyla MEB ile işbirliği içine girdiklerini belirterek , ' Bakanlık ile bu protokol imzalandığı günlerde ulusal basında bir yatılı bölge ilköğretim okulunda voleybol oynamaya çalışan çocukların fotoğrafı yer aldı . Çocuklar inşaat tahtalarından oluşan bir voleybol düzeneğiyle oynamaya çalışıyorlardı . Tahtalardan ızgara yapan ve bunu file yerine kullanan çocukların fotoğrafı , bize okullara malzeme göndermemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmış oldu ' diye konuştu .

Voleybolu okullarda yaymaya çalışırken yanlarında Aroma firmasını bulduklarını kaydeden Karabıyık , şöyle devam etti :

' Aroma ' nın desteğiyle 2 bin okula malzeme gönderdik . Hemen arkasından MEB ile Mini Voleybol Projesi ' ni hayata geçirdik . Önceleri 8-9 yaşındaki çocuklar normal voleybol sahalarında 260 gram toplarla voleybol oynamaya çalışıyorlardı . Okullara mini voleybol malzemeleri gönderdik . Bugün de Mini Voleybol Türkiye Finalleri ' nin ilkini Karaman ' da yapıyoruz . '

Aroma Meyve Suları ve Gıda Sanayi A . Ş Yönetim Kurulu Başkanı Metin Doruk ise ( A ) Milli Erkek Takımı ' nın , Avrupa Şampiyonası Elemeleri 2 . Round 1 . Turu ' nda İtalya gibi bir devi yenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi .

Doruk , ' Bu bize bayan voleybolundaki gelişmenin erkek voleybolunda da devam ettiğini gösteriyor . Çok mutluyuz . Bunu sağlıklı bir gelişme olarak görüyoruz . Mini voleybolla geleceğin sporcularını yetiştiriyoruz ' dedi .

Karaman ' daki müsabakalar , 29 Mayıs ' ta sona erecek .

( ÇE-ZMT-MAT-İLK-GKH )

25 . 05 . 2010 16 : 18 : 35