Konyaspor şampiyonluk kutlamaları sonrası borçla mücadele edecek

Bank Asya 1. Lig Play-Off maçlarını lider tamamlayarak bir yıllık aradan sonra tekrar Turkcell Süper Lig'e yükselen Konyaspor'da bir taraftan sevin yaşanıyor diğer yandan da 27 m...



Bank Asya 1. Lig Play-Off maçlarını lider tamamlayarak bir yıllık aradan sonra tekrar Turkcell Süper Lig'e yükselen Konyaspor'da bir taraftan sevin yaşanıyor diğer yandan da 27 milyon liralık borcun nasıl ödeneceğiyle ilgili planlar yapılıyor.

Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, zorlu maçların ardından Süper Lig'e yükselmelerinin mutluluğunu yaşarken bundan sonra asıl mücadelenin borçlarla ilgili olacağını açıkladı. Tüm olumsuzluklara rağmen yılmayan takımın Süper Lig'de yerini aldığını belirten Başkan Karapınar, borç krizinden de kurtulacakları sözünü verdi.
Bank Asya 1. Lig'de ilk yarıyı lider tamamlamasına rağmen ikinci devrede aldığı mağlubiyetlerle zor günler geçiren Konyaspor, Play-Off karşılaşmalarının lideri olarak tekrar Süper Lig'e çıktı. 21. Haftasında Teknik Direktör Hüsnü Özkara yönetim tarafından gönderildi. İki hafta sonra Altay'ı bırakan Fuat Yaman ile anlaşma sağlandı. Takım Fuat Yaman ile 5 maçta galibiyet yüzü göremeyince yeşil - beyazlı kulüp yönetimi, bu hocayla da yollarını ayırdı.
Bank Asya 1. Lig'e şampiyonluk parolasıyla başlayan Konyaspor 28. haftada Ziya Doğan ile anlaştı. Kaleci Recep Öztürk'ün tutuklanması, Branimir Poljac'ın 2 Nisan'da geçirdiği kaza ile felç olması ve futbolu bırakması takımı zor durumda bıraktı. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Süper Lig'e çıkacaklarına inanan yönetim ve teknik heyetin desteğiyle Konyaspor Play-Off maçları sonunda gülen taraf oldu.
Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, bir taraftan şampiyonluk kutlamalarına devam edeceklerini bir taraftan da Süper Lig için kolları sıvayacaklarını açıkladı. Çok büyük zorluklara rağmen tekrar Süper Lig'e yükselmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Karapınar, buna rağmen şımarmadan yollarına devam edeceklerini kaydetti.
BUNDAN SONRA ASIL MÜCADELEMİZ BORÇ İLE OLACAK
Başkan Karapınar, son 15 güne kadar taraftarın şampiyonluğa inanmadığının altını çizerek şu açıklamaları yaptı;
"Şampiyon olacağımıza kimse inanmadı. Son 15 günde taraftarımız inanmaya başladı. Tüm zorlukları aşarak Süper Lig'e çıktık. Artık kalıcı olmak istiyoruz. Tüm taraftarımız ve Konya sokaklara döküldü. Bursa bize iyi bir örnek. Biz de aynı mutluluğu yaşamak istiyoruz. Son final maçlarında dualarıyla tüm Konya takımımızı destekledi. Bundan sonra asıl mücadelemiz borç ile olacak. Takımın şuan 27 milyon TL borcu var. Bunu kısa ve orta vadede halletmemiz lazım. Süper Lig'de güçlü takımlar ayakta kalıyor. Bu yüzden biz de güçlü olmak durumundayız. Kolay maç yok. Şampiyonluk kutlamalarının hemen ardından çalışmalara başlayacağız."
Alt yapıya büyük önem verdiklerini ve Türk futboluna büyük isimler yetiştireceklerini de iddia eden Başkan Karapınar, Bursaspor ve Ertuğrul Sağlam örneğinden herkesin ders alması gerektiğini söyledi.
Konyaspor'un bir taraftan Bank Asya'da şampiyonluk kovaladığını bir taraftan borç ile uğraştığının altını çizen Bahattin Karapınar, alt yapıya büyük önem verdiklerini vurguladı.
Süper Lig'de mücadele verecek bir takımın alt yapısının da güçlü olmasının şart olduğuna değinen Bahattin Karapınar alt yapıda önemli isimleri Türk futboluna kazandıracaklarını bildirdi. Başkan şöyle konuştu;
"Hiç bir geliri olmadan Bank Asya'dan Süper Lig'e çıktık. Şimdi asıl mücadele borçla olacak. Alt yapıdaki U17 takımımız Türkiye ikincisi oldu. A2 takımımız final oynayacak. U14 takımımız Türkiye 4.sü. Alt yapıya önem verdik. Türk futboluna ve Konyaspor'a büyük isimler yetişecek. Hakan Şükür, Emre Belözoğlu ve Arda Turan gibi isimler yetiştirmek için çlaşıyoruz. Altyapısına ve başındaki teknik adamına güvenen Bursaspor'un başarısı ortada, Ertuğrul Sağlam duruşu ve becerisinden iyi dersler çıkarmalıyız.''
YÖNETİM'DEN POLJAC'A ŞAMPİYONLUK PRİMİ JESTİ
Geçen yıl şansız bir şekilde Bank Asya 1.Lig'e düşen Konyaspor'un tekrar Süper Lig'e çıkmasının sevinci devam ederken kulüp yönetiminden önemli bir jest geldi.
Konyaspor'un Norveçli futbolcusu Branimir Poljac'a yönetim şampiyonluk primi verecek. Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, yeşil - beyazlıların önemli gol silahı Poljac'ın kazadan sonra tüm alacaklarının ödendiğini, şampiyonluk priminin de ödeneceğini açıkladı.

Zaman