Kılıçdaroğlu bilmiyorsa gitsin baksın ve öğrensin

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, CHP Genel Başkanlığına seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun kimliği ve mezhebi ile alakalı olmadıklarını belirterek, "O değerleri taşıyıp taşımadığına, layık olup olmadığına bakacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu bilmiyorsa gitsin baksın ve öğrensin
  Kışanak , partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada , partilerinin ü ; ye ve yö ; neticilerine yö ; nelik operasyonların sü ; rdü ; ğü ; nü ; , tutuklu partililerin 13 aydır mahkeme ö ; nü ; ne ç ; ıkarılmadığını sö ; yledi .

' Son dö ; nemlerde ü ; niversitelerde de Kü ; rt kö ; kenli ö ; ğrencilere yö ; nelik baskı ve şiddet uygulandığını ' ö ; ne sü ; ren Kışanak , ' ü ; niversiteler ü ; zerinden etnik ç ; atışmaların ortaya ç ; ıkarılmak ü ; stendiği ' gö ; rü ; şü ; nü ; savundu .

Ü ; niversitelerde yaşanan olayların sorumlusunun hü ; kü ; met olduğunu iddia eden Kışanak , olaylarla ilgili ne bir soruşturma yapıldığını ne de sağduyu ç ; ağrısında bulunulduğunu iddia etti . Gü ; ltan Kışanak , ' AKP ' nin YÖ ; K vasıtasıyla ele geç ; irdiği ü ; niversitelerdeki tablo budur ' dedi .

Kü ; rt sorunu konusunda AK Parti hü ; kü ; metinin ç ; ö ; zü ; msü ; zlü ; k politikası ü ; rettiğini iddia eden Kışanak , Kü ; rt sorununun askeri operasyonlarla değil , siyasi yollarla ç ; ö ; zü ; lebileceğini sö ; yledi Başbakan Erdoğan ' ın sık sık ' hukukun ü ; stü ; nlü ; ğü ; mü ; ü ; stü ; nlerin hukuku mu? ' diye sorduğunu , bunu yerinde bir soru olarak gö ; rdü ; klerini belirten Kışanak , ' Biz de kendisine aynı soruyu soruyoruz . Ü ; stü ; nlerin hukukunun temsilcisi AKP hü ; kü ; metidir , Başbakan Erdoğan ' dır ' diye konuştu .

Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l ' ü ; n , ' bir yurt dışı gezisine giderken yaptığı aç ; ıklamada , Kü ; rt sorununun , ü ; lkenin en ö ; nemli sorunu olduğunu sö ; ylediğini ' ifade eden Kışanak , ' Geç ; en yıl da bunu sö ; ylemişti . Sayın Cumhurbaşkanı bu sö ; zü ; nü ; zü ; n ü ; zerinden bir yıl geç ; ti . Bu ü ; lkenin en yetkin makamında bulunuyorsunuz . Şu bir yılın tablosunu alın ö ; nü ; nü ; ze koyun . Bu sö ; ylediğiniz sö ; ze denk dü ; şen bir gelişme var mı? Biz , artık ' Bu sorun bü ; yü ; ktü ; r , ö ; nemlidir ' lafını duymak istemiyoruz . Ç ; ö ; zü ; m ö ; neriniz denir onu duymak istiyoruz ' diye konuştu .

-ZONGULDAK ' TAKİ GRİZU PATLAMASI-

Gü ; ltan Kışanak , Zonguldak ' ta 30 kişinin hayatını kaybettiği olayı ' kaza ya da kader değil , cinayet olarak değerlendirdiklerini ' sö ; yledi . Tü ; rkiye ' de maden ocaklarında yaşanan sıkıntılar olduğunu belirten Kışanak , devletin kö ; mü ; r işletmelerini ö ; zel işletmelere devrettiğini , ö ; zel işletmelerin de buraları taşeronlara devrettiğini anlattı .

Kapitalist sistemlerde daha fazla kar etmek iç ; in emek hakkı ve iş gü ; venliği maliyetinden tasarruf sağlanmak istendiğini belirten Kışanak , devletin de kö ; mü ; r ocaklarını taşeronlara devrederek bu maliyetten kurtarmak istediğini ö ; ne sü ; rdü ; .

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın olayı değerlendirirken , yaşanmış daha kö ; tü ; olayları ö ; rnek gö ; sterdiğini ifade eden Kışanak , Erdoğan ' ın ' kö ; tü ; nü ; n kö ; tü ; sü ; nü ; gö ; stererek , halkı kö ; tü ; ye razı etmek istediğini ' iddia etti .

- ' KİMLİĞİ YA DA MEZHEBİ İLE ALAKALI DEĞİLİZ '

Kemal Kılıç ; daroğlu ' nun CHP Genel Başkanlığı gö ; revine getirilmesini değerlendiren Kışanak , Tü ; rkiye ' nin demokratik muhalefet sorunu ortadan kalkmış gibi gö ; rü ; ntü ; yaratılmaya ç ; alışıldığını sö ; yledi .

' Sorun vitrinin değil , zihniyetin değişmesidir ' diyen Kışanak , şö ; yle devam etti :

' Bizi , partinin başına kimin geldiği ilgilendirmez . Bizi zihniyet değişikliği ilgilendirir . Kü ; rt sorunu konusunda CHP ' nin yeni yö ; netiminin yaklaşımı ne olacak , bunu bekliyoruz . Parlamentoda , şimdiye kadar , demokratikleşme konusunda verdiğimiz teklif ve araştırma ö ; nergelerimizi desteklemediler . Demokratik siyaset istiyorsanız BDP ' nin politikalarını destekleyin .

Kimse vitrin değişikliği ü ; zerinden ya da doğuştan gelen kimlikleri kullanarak herhangi bir demokratik ö ; zelliğe kavuşamaz . CHP Genel Başkanlığına seç ; ilen Sayın Kılıç ; daroğlu ' nun kimliği ile mezhebi ile de hiç ; alakalı değiliz . O değerleri taşıyıp taşımadığına , layık olup olmadığına bakacağız . Sayın Kılıç ; daroğlu , Kü ; rt sorunu konusunda yaklaşımı ile ilgili ipucu verdi . ' Kü ; rt sorunu ' demekten imtina etti ve sorunu ekonomik , yoksulluk sorunu olarak tanımlamak istedi .

Sayın Kılıç ; daroğlu ' na soruyoruz . Sayın İnö ; nü ; ' nü ; n hazırladığı ' Kü ; rtler ' i batıya nasıl gö ; ç ; ettirebiliriz , ekonomik olarak nasıl zor durumda bırakabiliriz ' konulu raporu Sayın Ecevit ' in arşivinde gazeteciler tarafından bulundu .

Kılıç ; daroğlu , bilmiyorsa gitsin baksın ve ö ; ğrensin . Kü ; rtler yoksul olduğu iç ; in Kü ; rt sorunu ç ; ıkmadı , Kü ; rtler farklı bir kimliğe sahip oldukları ve bu kimliği onuruyla taşımak istediği bu ü ; lkede eşit yurttaş olarak yaşamak istediği iç ; in yoksulluğa mahkum edildi . Bunun ü ; zerinden siyaset yapmak CHP ' ye dü ; şmez , CHP bunun vebalini taşıyor . CHP ö ; nce bu politikaları değişsin . '

Vatan