Kandil ve Mahmur'dan gelenler kendilerini savundu: Barış istedik, PKK propagandası yapmadık

Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki Kandil ve Mahmur kamplarından gelen grubun Diyarbakır'da karşılanması sırasında, terör örgütünün propagandası idd

  Terör örgütü PKK ' nın Kuzey Irak ' taki Kandil ve Mahmur kamplarından gelen grubun Diyarbakır ' da karşılanması sırasında , terör örgütünün propagandası iddiasıyla haklarında dava açılan Yılmaz Dünen , Ayla Yıldırım , Mehmet Şerif Gençdal ve Nurettin Turgut ' un yargılanmasına başlandı .

Dünen , kendisinin sanatçı olduğunu , herhangi bir şekilde PKK propagandası yapmadığını söyledi .

Diyarbakır 6 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde yapılan duruşmada , sanıklar ve avukatları hazır bulundu . Barışa katkıda bulunmak amacıyla herhangi bir ücret almadan karşılama töreninde sunuculuk yaptığını anlatan Yılmaz Dünen , " Ben PKK propagandası yapmadım . İddianamede hakkımda belirtilen sözleri , bulunduğum ortam nedeniyle söyledim , ancak burada bir kastım yoktur . ' Kürdistan ' ın başkentine hoş geldiniz ' şeklindeki sözleri de kabul etmiyorum . Genelde provokatif bir durumu engellemeye çalıştım . " dedi .

Sanıklardan Mehmet Şerif Gençdal da Kandil ' den gelen grubun arasında bulunduğunu , yaptığı konuşmaların barışa yönelik olduğunu savundu . Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesini istediğini belirten Gençdal , " PKK propagandası kesinlikle yapmadım . Ayrıca , bana atılı suçlamaların ilk bölümü okuduğum şiirdir . Ali Temel ' in yazdığı şiirdir , suçlamaları kabul etmiyorum . Propaganda ve suç işleme kastım yoktur . " şeklinde konuştu .

Mahkeme heyeti , dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi . İddianamede , Diyarbakır ' daki karşılama töreninde yaptıkları konuşmalarda terör örgütünün propagandasını yaptıkları gerekçesiyle sanıkların 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor .

Irak ' ın kuzeyindeki Kandil ve Mahmur kamplarından , 19 Ekim 2009 ' da gelen 4 ' ü çocuk 34 kişiden 29 ' u savcılık , 5 ' i Silopi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılmıştı .