Akşit: Asıl Mağdur Siyasetteki Kadın İstanbul

-AKŞİT: ASIL MAĞDUR SİYASETTEKİ KADIN İSTANBUL (A.A) - 25.05.2010 - TBMM KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU BAŞKANI GÜLDAL AKŞİT, ESKİ CHP GENEL B

 

-AKŞİT : ASIL MAĞDUR SİYASETTEKİ KADIN

İSTANBUL ( A . A ) - 25 . 05 . 2010 - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit , eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ' a ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili olarak , olayda asıl mağdurun siyasetteki kadın olduğunu belirterek , ' En büyük darbe siyasetteki kadına vurulmuştur bu olayda ; ne sayın Baykal ' ın ne Nesrin Baytok ' un şahsı , ne şu ne bu ' dedi .

Türkiye İş Kadınları Derneğince düzenlenen ' Söz Sırası Kadında ' toplantısında konuşan Akşit , siyasetin halen erkeklerin egemen olduğu bir alan olduğunu ifade etti .

Baykal ' a ait olduğu iddia edilen görüntüleri , ' iç hesaplaşma ' olarak yorumlayan Akşit , ' Olayların bu kadar çabuk gelişmesi bunu gösteriyor . Sayın Baykal ' ın yalnız bırakılması insanın aklına , ' Başka hesaplar var ' diye getiriyor . Bir siyasetçi için hiç hoş olmayan bir son . Allah kimseye yaşatmasın ' dedi .

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Akşit , Baykal ' ın hep bir komplo iddiasıyla ortaya çıktığını ifade ederek , şöyle devam etti :

' Baykal bir şekilde konuştu ancak Nesrin Baytok ortada yok . Konuşmuyor , ne kabul ediyor ne de inkar ediyor . Burada kadının mağduriyeti söz konusu , sadece Baytok için değil . Baykal kadar Baytok ' un da savunulması gerekirdi . ' O kadın ' diye anılmaya başlandı . Çok kötü bir itham . Bu olayın en vahim yanı , kadına sahip çıkılmamıştır , ne erkek tarafından ne kadın ne de parti tarafından . Burada asıl mağdur siyasetteki kadın . En büyük darbe siyasetteki kadına vurulmuştur bu olayda ; ne sayın Baykal ' ın ne Nesrin Baytok ' un şahsı , ne şu ne bu . '

Akşit , Baykal ' ın eşi Olcay Baykal ' ın da olayın mağduru olduğunu dile getirerek , Olcay Hanım ' ın eşine destek olmak için suskunluğunu koruduğunu düşündüğünü belirtti .

25 . 05 . 2010 14 : 27 : 21