Yamaç paraşütü kazası: 4 kişiden 2'si kurtarıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yoğun sis nedeniyle kaza yapan yamaç paraşütü pilotları ve yolcularına ulaşıldı. Kazada yaralanan bir pilot ve yolcusu AKU

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yoğun sis nedeniyle kaza yapan yamaç paraşütü pilotları ve yolcularına ulaşıldı. Kazada yaralanan bir pilot ve yolcusu AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı. Diğer pilot ve yolcusunu kurtarma işlemi ise olumsuz hava şartları nedeniyle sabaha bırakıldı. Kurtarılması ertelenen yaralılara ulaşan ekipler, kazazedelere battaniye ve yiyecek malzemesi bıraktı.

Edinilen bilgiye göre, yamaç paraşütü pilotları Ramazan Okşak ve Serkan Akan, yolcuları ile birlikte saat 17:00 sıralarında 1900 metre rakımlı Babadağı'na çıktı. Hazırlıklarını tamamladıktan sonra Babadağı'ndan atlayış yapan pilotlar, kısa süre sonra bastıran sisin içinde kayboldu. Sis nedeniyle yönlerini bulmakta zorlanan pilotlar 10 dakika arayla yere çakıldı. Sis bulutlarının aralanması ile pilotların gökyüzünde kaybolduğunu fark eden arkadaşları, pilot ve yolcuları aramaya başladı. Yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından kazazedelerin yerleri tespit edildi ve jandarma ekiplerine haber verildi.

Jandarmanın devreye girmesiyle olay yerine Dalaman Hava Meydan Komutanlığı'ndan helikopter çağrıldı. Helikopter, yaklaşık 1 saat boyunca havada kalarak yaralılara ulaşmaya çalıştı. Helikopterin yoğun sis nedeniyle yaralılara ulaşamaması üzerine bu defa devreye AKUT ekipleri girdi.

Ölüdeniz'den gelen vatandaşların da katılımı ile kurtarma çalışması başlatan AKUT ekipleri, ilk olarak yaralı turist İngiliz Catherine Deways'e (25)ulaştı. Yaralı kadın, sedye ile düştüğü yerden alınarak yaklaşık 400 metre mesafede bulunan ambulansa taşındı. Deways, Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Deways ile birlikte uçan ve ayağı kırılan pilot Serkan Akan ise yaklaşık 1 saat sonra kurtarılarak ambulansla hastaneye götürüldü.

DİĞER 2 KİŞİ, GÜN AĞARINCA KURTARILACAK

Pilot Ramazan Okşak ve ismi öğrenilemeyen yolcusuna da ulaşan kurtarma ekipleri, havanın kararması nedeniyle pilot ve yolcusunu kurtarma işlemini sabaha bıraktı. Yaralılara battaniye, uyku tulumu ve yiyecek malzemesi bırakan ekipler, yaralıların durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Pilot ve yolcusunun dik bir kayalığın altında olduğunu ve havanın kararması nedeniyle kurtarma çalışmasının yapılamayacağını ifade eden ekipler, yaralıların sabah helikopter yardımı ile kurtarılacağını duyurdu.