Villalardaki köpekleri ilaçla uyutup hırsızlık yaptıkları iddia edilen sevgililer yakalandı

İzmir'de lüks evlerin bahçelerindeki köpekleri, uyuşturucu ilaç katılmış et yedirerek uyutan ve ardından evleri soydukları ileri sürülen genç sevgilil

İzmir'de lüks evlerin bahçelerindeki köpekleri, uyuşturucu ilaç katılmış et yedirerek uyutan ve ardından evleri soydukları ileri sürülen genç sevgililer polis tarafından yakalandı.

Özellikle, Balçova, Narlıdere ve Güzelbahçe ilçelerinde evlerde hırsızlık olaylarının artması üzerine Hırsızlık Büro Amirliği özel bir ekip oluşturarak bölgede geniş çaplı soruşturma başlattı. Hırsızlık yapılan evlerin çevresinde yaşayan vatandaşlarla görüşen polis ekipleri, Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle şüphelilerin eşgalini belirledi. Balçova ilçesinde devriye gezen asayiş ekibi, verilen eşgale uyan erkek ile kadının içinde bulunduğu 35 DV 070 plakalı otomobili durdurdu. Araçta bulunan H.N. (24) ile kız arkadaşı olduğu öğrenilen A.E.E. (29) yakalandı.

Araçta yapılan aramada, hırsızlık olaylarında kullanıldığı tespit edilen 2 tornavida ve kapı açmada kullanılan kurbağacık anahtarı ile çalıntı olduğu belirlenen 1 fotoğraf makinesi bulundu. Zanlıların evlerinde yapılan aramada ise Balçova, Narlıdere ve Güzelbahçe ilçelerindeki 11 evden çalındığı tespit edilen ziynet eşyaları, elektronik malzemeler ve bir miktar para ele geçirildi.

Evde ayrıca 2 enjektör ile bir şişenin içinde sıvı bulundu. Yapılan araştırmada, şişedeki sıvının, hayvanları uyutmakta kullanılan anestezi maddesi olduğu belirlendi. Zanlıların, girmek istedikleri müstakil evlerin ve villaların bahçelerindeki köpekleri uyuşturucu karıştırdıkları etleri vererek uyuttukları, daha sonra hırsızlık yaptıkları öne sürülüyor. Gözaltındaki H.N. ile kız arkadaşı A.E.E., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi.