Google'dan Eurovision 2010 Şarkı Yarışması atağı

Dünyanın en büyük ve en geniş alanda hizmet veren şirketi Google, geçen sene olduğu gibi bu sene de arama sonuçlarına göre Eurovision Şarkı Yarışması 2010 adaylarını sıraladı. İşte Eurovision Şarkı Yarışması 2010 'da dereceye girenler.

Dünyanın en büyük ve en geniş alanda hizmet veren şirketi Google, geçen sene olduğu gibi bu sene de arama sonuçlarına göre Eurovision Şarkı Yarışması 2010 adaylarını sıraladı. İşte dereceye girenler.

Geçen sene yaptığı Eurovision uygulaması ile %85 oranla doğru tahmin tutturan Google, bu sene de uygulamasına devam etti. Arama sonuçları ve birçok sitedeki girdileri indeksleyerek çalışan sistemde, adayların kendi ülkesinden yapılan girdiler sonuçların dışında tutuluyor.

Google arama verilerini kullanarak her bir katılımcının ne kadar popüler olduğunu gösterir. Ayrıca oylama o gün içerisinde yapılsaydı hangi yarışmacının kaç puan alacağını hesaplar. Puanların %50'si profesyonel jürinin oylarından geleceği için jüri oylarını tahmin edemeyiz, ancak halk oylamasının galibi hakkında fikir sahibi olmanıza yardımcı olabiliriz! diyen Google'un uygulamasında tabii ki bir takım kurallar var.

Eurovision'da ülkeler yarışmacılara 1 ila 12 arasında puan verecek.  Yarışmacılarla ilgili arama sorgu verileri her gün güncelleniyor.  Ülkeler kendileri için oy veremez. Bu sebeple katılımcının kendi ülkesinden gelen arama verileri hariç tutulacak.Bununla birlikte, Google'ın arama sonuçlarına göre ilk on;

Google'dan Eurovision 2010 Şarkı Yarışması atağı

Şeklinde sıralandı. Öte yandan maNga, listede 15. sırada yer alıyor. Geçen sene yapılan uygulamada Hadise, 2. sırada yer almış, halk oyuna göre ise 3. olmuştu. Uygulama, jüri oylarını tahmin edemeyeceğini söylediği için, oranlar ve sıralama oldukça güvenilir.

İşte Eurovision 2010 Şarkı Yarışması takvimi