Film kopunca türkü söyledi

Sevilen ses sanatçısı Özhan Eren, senaristliğini, yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği "120" adlı filmin Amasya'da düzenlenen ödül töreninde, filmin gösterimde iken teknik arızadan dolayı yarıda kaldığı esnada izleyicilerin yoğun isteği üzerine sahneye çıkarak meşhur "Kara Tren" türküsünü okudu.

Eren, türküsünü okumasının ardından izleyiciler tarafından alkışlanırken, filmin devamı giderilen arızanın ardından izlendi. Amasya Valiliği 65 Bin Dev Öğrenci Proje Kurulu tarafından düzenlenen sevgi festivali çerçevesinde "120" adlı filme "En İyi Dönem Filmi" ödülü verildi.

Amasya Saraydüzü Kışlası'nda düzenlenen ödül törenine Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz ve eşi Nilgün Daşöz'de katılırken, meşhur Kara Tren türküsünü çocukluk yıllarının geçtiği memleketi Amasya'dan etkilenerek yazdığını belirten sanatçı Özhan Eren ise, çocuklara geçmişlerini asla unutmamaları önerisinde bulunurken, "Yabancı tarihçiler o dönemde ülkemiz şartları için tarihin en büyük acılarının çekildiğini söylerler. Çok büyük bir tesadüf ki Çanakkale cephesinde Balıkesir Lisesi'nden 120 çocuğun olduğunu tarihçiler söyler" diye konuştu. Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, filmin senaristi, yapımcısı ve yönetmeni Özhan Eren ile film oyuncularından Mustafa Karakoyun'a şiltlerini verdi.