Et ithalatı doğudaki kasapları ve tüketicileri sevindirdi

Türkiye'de et fiyatlarının dengelenmesi amacı ile yapılan son et ithalatı doğudaki kasapları ve tüketicileri sevindirdi. Hükümet tarafından 8 bin ton

Türkiye'de et fiyatlarının dengelenmesi amacı ile yapılan son et ithalatı doğudaki kasapları ve tüketicileri sevindirdi. Hükümet tarafından 8 bin ton kasaplık canlı sığır ithalatının tamamlanması ile fiyatların dengelenmesi bekleniyor.

Bitlis Altun Et Market sahibi Veysi Altun, son aylarda yaşanan et fiyatlarının artması ile canlı sığır bulamadıklarını belirtti. Altun konuşmasında, "22 lira çıkan et fiyatları yapılan son anlaşma ile 20 liraya kadar indi. Satışlarımız artmaya başladı. Ama ilerisi için umutlu değilim. Hayvancılığın desteklenmesi ve yeni projerle geliştirilmesi gerekiyor. Hükümetimiz de bu konuda yeni tedbirler aldı. İnşallah hayvancılık alanında Türkiye genelinde güzel gelişmeler olur." dedi.

İl Tarım Müdürü Kasım Piral, piyasalarda et sıkıntısının en büyük sebebinin besicilerin fiyatlardaki istikrarsızlıktan dolayı hayvanları ellerinde tutmaları olduğunu belirtti. Yapılan et ithalatı anlaşması ile şu anda piyasalarda bir rahatlama olduğunu ifade eden Piral, "Fiyatlarda da ilerde dengeleme olacak. Bununla beraber besicilerde hayvanlarını kesimhanelere verecekler. Bunun sonucunda et fiyatları beklenilen düzey gelecek ve tüketicilerimizin yüzünü güldürecektir." şeklinde belirtti. Şu anda il genelinde aylık 4 bin 500 küçükbaş hayvan ve 400 büyükbaş hayvan kesimi yapıldığını belirten Piral, "Bitlis'te hayvancılık sahasında girişimler gün geçtikçe artıyor. Doğu Anadolu Projesi'ne (DAP) en çok proje veren illerin başında geliyoruz. 22 proje yaklaşık 3 bin büyükbaş hayvanı kapsıyor. Bu da bizleri oldukça memnun ediyor. Yapılacak proje ve desteklemerle hayvancılığın iyi bir yere geleceğini ümit ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.