Ülkem Koleji'nden Sanat Sergisi

ODTÜ Ülkem İlköğretim ve anaokulu öğrencilerinin 9 ay boyunca okulda yaptıkları resim ve çeşitli el işi ürünlerinden oluşan sergi, törenle Manisalı'ların beğenisine sunuldu.

Ülkem Koleji'nden Sanat Sergisi
Belediye Kültür Sitesi Fuayesi'nde oluşturulan serginin açılış törenine Ülkem Koleji kurucuları İhsan Kızıltoprak, İbrahim Gül, Uygar Gül, okul müdürü Arif Demir, müdür yardımcıları Melahat Güvenç, Mehmet Dönmez, öğretmenler, öğrenciler ile velileri katıldı. Öğrencilerin hazırladığı müzik ve dans gösterileri göz doldurdu. Okul kurucularının kurdeleyi keserek açılışını gerçekleştirdiği sergide, öğrencilerin resim ve el sanatları derslerinde karışık teknik, kolaj, pastel boya ve sulu baya tekniklerinden yaptıkları resimler, görsel sanat ve seramik boyama ürünlerinden oluşan 500 eserin yer aldığı belirtildi. Bu çalışma ile, öğrencilerin yaş dönem özelliklerine göre hazırlanan etkinliklerle çocukların kas motor gelişimleri, estetik anlayışları, sanatsal bakış açıları geliştirilmeye çalışılarak gelecekte edinecekleri meslekleri içersinde sanatsal anlayışa sahip bireyler olabilmeleri ön planda tutulduğu ifade edildi.
Sergiyle ilgili açıklama yapan okul müdürü Arif Demir, "Her yıl anasınıfı ve ilköğretim öğrencilerimizin yıl içerisinde yaptığı resim ve el işlerini değerli velilerimizin katılımı ile İzmir'de ve Manisa'da sergiliyoruz. Anasınıfı ve ilköğretim öğrencilerimizin kendi bilgi ve becerileriyle yaptıkları bu çalışmalarla, öğrencilerimize özgüven kazandırmayı amaçlıyoruz. Çalışmalarından dolayı bütün öğrencilerime ve bu açılışta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Görsel sanatlar öğretmenleri Nilgün Özbayır ve Senem Açıkgöz, "Çocukların resimle ilgilenmeleri iki şekilde olabilir. İlkinde çocuğun özel yeteneği doğrultusunda sanatçı olarak yetiştirilmesi ve sanat etkinlikleri ile yoğun olarak ilgilenmesi, ders almasından bahsederiz. Böyle bir deneyim için mutlaka çocuğun neye ilgisinin olduğu belirlenmelidir, çünkü sanatçı olmak uzun ve emek isteyen bir yoldur. İkinci yol ise, sanatın etkinlikler yolu ile çocuğun hayatında var olmasıdır. Resim gibi etkinliklerin çocuğun dünyasına katkısı büyüktür: Kendini tanımasına yardım eder, hayal dünyasını geliştirir, duygularını rahatça ifade etmesine imkan tanır, harklı bakış açıları geliştirebilir, beden, zihin ve ruh sağlığı olumlu etkilenir. Benlik algısı olumluya döner, öz güveni gelişir, sosyal becerileri gelişir, duygusal zekası beslenir, okul başarısı olumlu etkilenir, sağlam bir kişilik geliştirmek için fırsat bulmuş olur. Ayrıca, çocuklar kendilerini ifade ettikleri ölçüde gelişirler. Bu sebeple, sanat da çocuğun kendini geliştirmesine büyük imkan tanır. Sanatla ilgilenmek çocuğun okul başarısına da olumlu yansır. Kendini iyi ve mutlu hisseden çocuk okulla ilgili işlerde de ilerleme gösterir. Aynı zamanda, çocuklar kişiliklerini oluştururken kendileri hakkında ipucu toplamaya ihtiyaç duyarlar. Sanatla ilgilenen çocuklar, kendilerini daha iyi tanır, böylece kişiliklerini daha sağlam olarak geliştirebilirler" dediler. Serginin 3 gün boyunca ziyarete açık kalacağı bildirildi.