Merhum Belediye Başkanı Musa Şahin Dualarla Anıldı

Osmaniye'nin merhum Belediye Başkanı Musa Şahin, vefatının 14

Merhum Belediye Başkanı Musa Şahin Dualarla Anıldı
  Osmaniye ' nin merhum Belediye Başkanı Musa Şahin , vefatının 14 . yıldönümünde dualarla anıldı . Belediye Başkanı olarak görev yaparken geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Musa Şahin için Belediye Başkanı Kadir Kara , Şahin ' in Çardak Köyü ' ndeki evinde mevlit okuttu .
Belediye Başkanı Kadir Kara , Cevdetiye Belediye Başkanı İlhami Önal , MHP İl Başkan Vekili Müslüm Durgar , MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Aksoy , Ülkü Ocakları İl Başkanı Ertuğrul Cevahir ve beraberindekiler mevlitten önce Musa Şahin ' in mezarını ziyarete etti ve mezarı başında dua ettiler .
Daha sonra Şahin ' in evinin önünde Cebeli Bereket Kur ' an Kursu hocaları tarafından Yasin-i Şerif ve Mevlit okundu , ardından dua yapıldı . Şahin ailesi adına teşekkür konuşması yapan Musa Şahin ' in oğlu Osman Şahin ; " Babamı bir kez daha unutmayıp , vefat yıldönümünde aramızda olarak acılarımızı paylaşmanız bizlere güç veriyor . Bu etkinliğin düzenlenmesinde katkıda bulunan başta belediye başkanımıza ve katılanlara teşekkür ediyorum " dedi .
Belediye çalışanlarının da katıldığı mevlit programında konuşan Başkan Kadir Kara ise şunları söyledi : " Rahmetli Belediye Başkanım Musa Şahin hocam vefatı ile Osmaniye ' nin makus tarihini değiştirdi . Bazı insanlar hayattayken insanlara ve yaşadığı yere hizmet yapar ancak vefat ederken de hizmet etmek pek çok kişiye nasip olmaz . İşte Musa Şahin hocam ani vefatı ile Osmaniye ' nin il olmasına vesile olmuştur . 14 vefat yıldönümünde andığımız başkanımıza Allah ' tan rahmet diliyorum , mekanı cennet olsun . 1994 yılında Kayseri ' den Osmaniye ' ye onun belediye başkanlığı döneminde geldim ve bugün Osmaniye ' de belediye başkanlığı yapıyorum . Kendisi geçirdiği elim bir trafik kazası neticesinde hayatını kaybetmişti . Onun hayatını kaybetmesi sonrası yapılan ara seçimler öncesinde Osmaniye yeniden il olma hakkını kazanmıştı . Vefatı ile birlikte Osmaniye ' nin il olmasına büyük katkı sağladı . Sağlığında da Osmaniye ' ye beraber hizmet etme şansına sahip oldum . Kendisinin benim üzerimde çok büyük hakları var , Osmaniye üzerinde de hakları olduğuna inanıyorum . Tekrar Allah ' tan rahmet diliyorum . Ailesine tekrar başsağlığı diliyorum . Camiamıza , Osmaniye ' mize tekrar başsağlığı diliyorum . Allah gani gani rahmet eylesin . "
Musa Şahin , 22 Mayıs 1996 ' da Osmaniye Belediye Başkanlığı görevi yaparken kendi kullandığı araç ile yol kenarındaki sulama kanalına uçmuş , ailesini suyun içerisinde boğulmaktan kurtardıktan sonra kendisi boğularak hayatını kaybetmişti . Bir süre sonra Türkiye ' de gündeme gelen ara seçimde Osmaniye , ülke genelindeki seçim yapılacak yerlere göre nüfus olarak birinci sırada almış ve odak noktası olmuştu . Seçim öncesi verilen il olma sözü , seçim sonrası yerine getirilmiş ve Osmaniye il statüsüne kavuşmuştu .