'Kasetteki Baykal ve Baytok değil'

Deniz Baykal ve Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen ve internette yayınlanan 'kasetle' ilgili yeni belgeler açıklandı. Görüntüleri inceleyen Ulusal Kriminal Bürosu, videodaki kişilerin Baykal ve Baytok olmadığı kanaatine vardı.Görüntüleri inceleyen Ulusal Kriminal Bürosu yöneticisi Uğur Kurtulan şunları söyledi...'



Deniz Baykal ve Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen ve internette yayınlanan 'kasetle' ilgili yeni belgeler açıklandı. Görüntüleri inceleyen Ulusal Kriminal Bürosu, videodaki kişilerin Baykal ve Baytok olmadığı kanaatine vardı.

Görüntüleri inceleyen Ulusal Kriminal Bürosu yöneticisi Uğur Kurtulan şunları söyledi...

"İddia edilen CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Bakal'ın vücudunun morfolojik izleri ile avukatlarının bize teslim ettiği mayolu resimleri sağdan, önden, yukarıdan, aşağıdan, her yerden alınmış resimleri ayrıca ayrıca milletvekili sayın Nesrin Baytok'un Baykal'la yan yana olan fotoğrafları incelendi. tarafımızdan incelendi. Baykal'ın Baytok'la bir ilişkisi asla olmadığını düşünüyoruz. Görüntülerin değiştirilmiş olduğu kesin kanaatindeyiz."

Görüntüler 2 bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümdeki baş kısmı videodan monte fikrini taşıyoruz...

1. Bölümdeki kişinin sayın Baykal'ın kafası monte edilmiş. Yarım saniyelik bir zaman içinde kısa kollu gömlek, uzun kollu hale geliyor. Birinci bölümdeki erkek daha orta boylu, ikinci bölümdeki erkek zayıf uzun boylu..

İkinci bölümdeki erkeğin bacak adelelerini uzmanlar inceledi. Bacakta ve baldırda daralan kıl yapısını incelediler. buradaki yapı baldır, bacak ve omuz yapısı itibariyle asla benzemeyen bir kişiye ait olduğu...

Görüntülerin verici kameralarla alındığını düşünüyoruz.

Aceleye getirilerek yapılan bir iş olabilir. Ben size hazırlanan rapordan bir iki şey okuyacağım:

Bu raporda dikkat çeken hususlar şöyle:

1- İlk oda görüntüsünde sayın Baykal olduğu varsayılan kişinin oturduğu odayla ikinci görüntüdeki oda farklı yerlerdir.

2- İlk odadaki kişinin sağ gömleği uzunken, ayağa kalktığında yarım saniye içinde gömleğin katlanmış olduğu dikkat çekmiştir.

3- Görüntülerde eklenti olduğu kesindir.

4- Sayın Baykal olduğu varsayılan kişinin saklanmış kamera önünde giyinip soyunması o kişinin bilerek kamera önünde giyinip soyunması şüphelidir.

Montaj teknikleriyle Obama'ya bile benzetilmek mümkünken görüntülerdeki kişinin Baykal olduğunu söylemek adli ve hukuki olarak mümkün değildir. Ancak bu videoyu çeken kişeler ortaya çıkar ve biz çektik, şunlar da şahit derse belki inanılabilir.

Nesrin Baytok olduğu iddia edilen kişinin bir daha çıplak geçtiği, ön ve arkadan çıplak göründüğü, ilişki sırasında görüntülerin olmadığı ve haliyle bunun teknik bir müdahale ile bir arada tutulduğu görülmektedir.

Görüntüler birkaç frame'den meydana gelir. Bu frame'ylerin kesilmesi mümkündür. Nesrin Baytok olduğu iddia edilen kişinin kameranın önünden çıplak olarak ön ve arkadan geçtiği görülmektedir. Bu çok kolaydır. Ortada bir cinsel durum varsa, o görüntüler yoktur, kare ekleme yöntemiyle olduğunu düşünüyoruz.

İlk bölümdeki hanım orta kilolu hanım, ikinci görüntüdeki hanım zayıf ince, 32-34 yaşlarındadır.

Görüntülerdeki kişinin Baykal ve Baytok olduğunu ispat etmek mümkün değildir.

Görüntüler salise ve milimetrik olarak incelenmiştir. Kravat ve çorap renkleri bile tutmamaktadır. Böylesine basit hatalar bile yapılmıştır.

Kriminal bilirkişi: Bundan 15 sene Erdoğan belediye başkanıyken bize başvurdu ve yardım istedi. Büyükşehir belediyesindeki odasının dinlenildiği şeklinde bir sıkıntısı vardı. Onlara yardımcı olduk. Biz yabancılara da hizmet veren bir kuruluşuz. 

Bilirkişi: İkinci bölüm Baykal'ın güncel görüntüleriyle karşılaştırıldı. Baytok olduğu idida edilen kadın ise 32-34 yaşındadir. Baytok'un yaşının 50 olduğunu da dün öğrendik.

- Mekan görüntülerini inceledik. İlk görüntüyle ikinci görüntü arasındaki farkları inceledik.

İkinci odada birden çok görüntü alınmış, ekleme, hızlandırma, yavaşlatılma yapılarak karmaşık bir şey çıkarılmış.

-Mekanlarda inceleme yaptınız mı?

Avukat: Biz kasetin sahte olduğunu ispatladık. Aslında bunu hükümetin yapması gerekirdi ancak uzadıkça sayın Baykal mağdur oluyordu

Bilirkişi: Birinci odadaki görüntü taze... Cinsel ilişki olduğu iddia edilen görüntü de bugünkü güncel Deniz Baykal beyin görüntüsüne benzetilmek istenmiş. Ancak ilk görüntü ile ikinci görüntü arasındaki kadın arasında fark var. İkinci kadın 32 -34 yaşında.


Akşam