İşte İstanbul'un altın arazileri

Gayrimenkuldeki canlanmayı değerlendirmek isteyen inşaatçılar yeni yatırımları için arsa avında.

  Gayrimenkuldeki talep rü ; zgarı ile yelkenlerini şişiren konut ü ; reticileri her ay 3-4 yeni konut projesini aç ; ıklarken , bir yandan da yeni yatırımları iç ; in arsa avına ç ; ıktı . Bü ; yü ; k proje yapmaya mü ; sait imarlı arsa bulmanın gü ; ç ; lü ; ğü ; nedeniyle arsa sahiplerinin projelerdeki payı yü ; kseldi . Kat karşılığı oranları yü ; zde 15-20 ' lerden yü ; zde 30-35 seviyesine ç ; ıktı . Turyap Arsa satış yetkilisi Rauf Bozok , Boğaziç ; i ' nin ö ; ngö ; rü ; nü ; m bö ; lgeleri gibi kupon yerlerde oranın yü ; zde 40 ' lara bile yü ; kseldiğini sö ; yledi .

BİREYLER DE ARAYIŞTA

Bugü ; n ' den Selma Şenol ' un haberine gö ; re yatırımcıların nakit parası olsa da arsa fiyatının yü ; ksekliği nedeniyle kat karşılığı veya hasılat paylaşımını tercih ettiğini belirten Bozak , bu nedenle kat karşılığı anlaşmalarının payının yü ; zde 90 ' ı bulduğunu iddia etti . Bozok &ldquo ; Firmalar parası olsa da kat karşılığı anlaşma yapmayı tercih ediyor . Projelerin doğal ortağı konumundaki arsa sahipleri gü ; ç ; lü ; , gü ; venilir bir firma olduğunda satış yapıyor , seç ; ici davranıyor&rdquo ; dedi . Sahibinden . com verilerine gö ; re bireysel yatırımcılarda da arsa talepleri hızlandı .

Nisanda şubata oranla satılan konut sayısı yü ; zde 42 artarken , arsalarda artış yü ; zde 100 oldu . Rauf Bozok , belli başlı firmaların en az 100-150 dö ; nü ; m bü ; yü ; klü ; ğü ; nde , 900- bin konut yapmaya mü ; sait arsalara baktığını sö ; yledi . Avrupa yakasında metrekare bedelleri 700-800 dolar , Anadolu ' da 600 dolardan başlıyor . Sahibinden . com Genel Mü ; dü ; rü ; Burak Ertaş , bireysel yatırımcıların arsa iştahının da baharla birlikte canlandığını , nisan ayı sonuç ; larının bunun gö ; stergesi olduğunu sö ; yledi . Ertaş &ldquo ; Nisanda arsa satışları konuttan bile fazla oldu . Buna karşılık işyeri ve bina sayılarında hafif bir dü ; şü ; ş yaşandı&rdquo ; dedi . Her 3 dakikada bir konut satıldığını belirten Ertaş ortalama 100- 103 bin TL seviyesindeki konutların hızlı satıldığını sö ; yledi .

NERELER TERCİH EDİLİYOR?

En fazla inşaatın yapıldığı İstanbul ' da Avrupa yakasında , Beylikdü ; zü ; , Bahç ; eşehir , Hadımkö ; y , Ispartakule , Kayabaşı , Arnavutkö ; y , Fulya , Ç ; ağlayan , Sarıyer , Maslak , Silivri , Ç ; atalca , Esenyurt , Başakşehir ile Anadolu ' da Fikirtepe , Beykoz ( Zerzavatç ; ı , Ö ; rnekkö ; y , Elmalı , Riva , Sancaktepe , Polonezkö ; y ) , Kurtkö ; y , Tepeö ; ren , Ataşehir , Ç ; ekmekö ; y , Şile , Şerifali , Alemdağ , Ağva , Akfırat arsa pazarlıklarının yoğun yapıldığı yerler .

HANGi ŞiRKET ARSA ARIYOR?

Sinpaş İstanbul , Ankara ve Bursa ' da , Efektif Gayrimenkul Kağıthane ve ç ; evresinde , Akfen Holding Anadolu yakasında , Kılıç ; İnşaat , Şerifali , Ataşehir , İç ; erenkö ; y , Bostancı ve Gö ; ztepe ' de , Terzioğlu İnşaat İstanbul ' un ç ; eşitli yerlerinde , Redevco İstanbul , İzmir , Adana ve Antalya ' da , Koç ; Ü ; niversitesi İstanbul ili Şişli , Beşiktaş , Kağıthane , Sarıyer ' de , Fiyapı , İstanbul , Ankara , İzmir , Kocaeli , Kayseri , Bursa , Eskişehir Denizli , Tekirdağ , Samsun , Rize , Adana ve Urfa ' da yer arıyor . Ağaoğlu İnşaat halen en fazla arazi stoğu olan firmalardan biri . Fi Yapı da arazi bulmak iç ; in Anadolu ' yu karış karış dolaşacak bir otobü ; s aldı , 4 kişilik gezici ofis oluşturdu .

Kaynak : internethaber