Büyük Önderin Yolunu İzlediler

Samsun'da büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı ve Kurtuluş Mücadelesi için izlediği yolu offroad kulübü üyeleri ve dağcılar yeniden izledi.

Büyük Önderin Yolunu İzlediler
Milli Mücadele Ata Yolu Etkinliği kapsamında, Samsun Valiliği ve Offroad Kulübü Derneği iş birliğiyle Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Kurtuluş Mücadelesi için Samsun'a çıkıp, ilk defa Havza'ya kadar izlediği güzergahı, 91. yıl anısına gerçeğine uygun olarak hatırlamak ve yaşatmak için offroad kulübü üyeleri ve dağcılar yeniden takip etti.
Ondokuzmayıs Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (OMDAK), Atakum Kent Konseyi, Atakum Belediyesi'nin de katıldığı etkinlik Atatürk'ün 18 silah arkadaşıyla Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak üzere Samsun'a ilk ayak bastığı Tütün İskelesi önünde İl Özel İdare Genel Sekreteri Arslan Karanfil, İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy'un da katılımıyla başladı. 25 ilden 45 sporcu ve 35 arazi aracı etkinlikte büyük önderin izlediği yol takip edildi ve Atatürk'ün kaldığı Gazi Müzesi (eski Mıntıka Palas Oteli)
önüne gelindi. 45 yıldır trafiğe kapalı olan Mecidiye Caddesi'nden geçip, Atatürk'ün su içtiği Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi önündeki Hamidiye çeşmesinden su içildi. Yukarı Avdan köyünde mola verilmesinin ardından Havza ilçesine ulaşıldı. Havza ilçesinde Kaymakam Erol Rüstemoğlu ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz tarafından karşılanan offroadcular Havza Atatürk Evi'ni gezdi. Bu arada dağcılar, 25 mayısta Mustafa Kemal Atatürk'ün Havza'ya vardığı gün ilçede olacaklar.