Efes Pilsen Antrenörü Ataman: Maça beklenmedik şekilde kötü başladık

Efes Pilsen Antrenörü Ergin Ataman, "Fenerbahçe Ülker'in sertliğine yanıt veremedik. Beklemediğimiz, istemediğimiz fark oluştu. Ondan sonra Fenerbahçe

Efes Pilsen Antrenörü Ergin Ataman, "Fenerbahçe Ülker'in sertliğine yanıt veremedik. Beklemediğimiz, istemediğimiz fark oluştu. Ondan sonra Fenerbahçe Ülker kaçan taraf oldu, biz oyun disiplininden koptuk" dedi.

Efes Pilsen Başantrenörü Ergin Ataman, maçın ilk periyotunda farklı skorla geriye düşünce oyun disiplininden uzaklaştıklarını söyledi. Ataman karşılaşma sonrası şu değerlendirmeyi yaptı:

Özellikle maçın ilk periyotuna çok kötü başladık. Fenerbahçe Ülker çok sert ve tempolu bir oyunla maça giriş yaptı. Bizim ise özellikle ilk 2-3 dakikadan sonra tempomuzda düşme oldu. Fenerbahçe Ülker'in sertliğine yanıt veremedik. Beklemediğimiz, istemediğimiz fark oluştu. Ondan sonra Fenerbahçe Ülker kaçan taraf oldu, biz oyun disiplininden koptuk. Beklemediğimiz bir farktı maçın başındaki. Daha sonra sahanın her yerinde kötü oynadık. Bomboş turnike kaçırdık. 1/15 gibi bir dış atış yüzdemiz var. Bunlar birleşince kazanan Fenerbahçe Ülker oldu. Rakibimiz 1-0 öne geçti. Ama bu seri uzun bir maraton. Yaptığımız hataları telafi edip cumartesi günü seriyi eşitlemeye çalışacağız.

FENERBAHÇE ÜLKER ANTRENÖRÜ ERDOĞAN: KÜÇÜK BİR AVANTAJ YAKALADIK

Fenerbahçe Ülker Antrenörü Ertuğrul Erdoğan, "Bu uzun bir seri ve ilk maçta galip gelerek biz sadece bugün kendimiz açısından biraz rahatlamış olduk" dedi.

Fenerbahçe Ülker Antrenrörü Ertuğrul Erdoğan, Efes Pilsen karşısında galibiyetle küçük bir avantaj yakaladıklarını söyledi. Erdoğan şöyle dedi:

Efes Pilsen çok önemli bir oyuncu kadrosuna sahip. Çok kaliteli oyunculardan kurulu bir kadro, iyi bir takım. Ligin zaten normal sezonunu birinci bitirerek bunu ispat ettiler. Biz bugün açıkcası savunmada biraz daha yardımlaşmaya ve rakibe biraz daha fazla baskı kurmaya gayret ettik. Özellikle ilk periyotta bunun meyvesi aldık diye düşünüyorum.

Yalnız istatistikler bazı gerçekleri de ortaya koyuyor ki; Efes Pilsen bugün üçlük atışlarda ciddi bir zaafiyet göstermiş. Bu onlar için normal değil. Onun dışında baktığımız zaman bizim içeride dışarıda iyi oynadığımızı düşünüyorum. İçeriye topu indirip kolay atışlar bulduk. Zaten bunun istatistiklere yansıdığını görüyoruz. Fakat bu uzun bir seri ve ilk maçta galip gelerek biz sadece bugün kendimiz açısından biraz rahatlamış olduk. Şimdi yarından itibarin ikinci maçın hazırlıkları başlayacak. Bu sadece küçük bir avantaj. Geçen seneden çok önemli bir tecrübemiz var ve bu işin bilincindeyiz.

Fenerbahçe Ülker'li basketbolcu Oğuz Savaş da, "İyi bir başlangıç yaptık. Farklı galibiyet de moral açısından önemliydi. Çok iyi mücadele ettik. Çok iyi konsantre olduğumuzu gösterdik. Mücadeleyi hiçbir zaman bırakmadık, farkı yakaladık. İkinci maçta da aynı mücadeleyi sürdürmemiz, ilk maç gibi mücadeleye sert başlamamız lazım. Sert başladığımız da kazandığımızı gösterdik. Ancak bu maçı farklı kazandık diye ikinci de farklı olacak diye bir şey yok. İnşallah ikinci maçı da kazanıp, evimizdeki maçlara avantajlı döneriz" dedi.