Aktivistler, İngiltere parlamento binası önünde kamp kurdu

İngiltere'de hükümet kurma çalışmaları bitti ancak meclise giren milletvekillerini parlamento binası önünde bir süpriz bekliyor. Parlamento önünde bul

İngiltere'de hükümet kurma çalışmaları bitti ancak meclise giren milletvekillerini parlamento binası önünde bir süpriz bekliyor. Parlamento önünde bulunan yeşil alanı işgal eden eylemciler, hükümete ilk mesajını gönderdi. Emperyalizme karşı olduklarını söyleyen aktivistler, Afganistan işgalinin bir an önce bitmesini ve askerlerin evlerine dönmeleri çağrısında bulunuyor.

Afganistan savaşını protesto eden bu eylemciler arasında Türkler de bulunuyor. Kampta aynı fikri paylaştığı insanlar birlikte olduğunu söyleyen Evrim Asutay, eylemin bir parçası olmaktan memnun olduğunu söyledi. "Gürültü ve karmaşaya rağmen burada bulunmayı seviyorum."diyen Evrim Asutay, " Burada aynı fikri paylaştığım insanlarla tanıştım. Küçük bir köy hayatı yaşıyoruz şu an. Şu anda Afganistan'daki askerlerle ilgili bir protesto eylemi var. Burdaki varlığın ifade eden olayı seviyorum. Bu gürültü ve karmaşaya rağmen burada bulunmak hoşuma gidiyor." diye konuştu.

Elinde fırça ile pankart yazısı hazırlayan Evrim Asutay, pankartın üzerine yazdığı yazı ile Kraliçe Elizabeth'e şu mesaj gönderiyor: "Eğer Kraliçe bu topraklar benim diyebiliyorsa ki bu topraklar hiç kimseye ait değildir, o zaman biz niye varlığımızı ortaya koymayalım."

Bazı eylemcilerin ise, parlamento çevresinde bulunan yüksek binalara, üzerinde "Askerleri geri getirin." yazılı pankartlar astığı dikkat çekti.

Eylemcilere polis şimdilik müdahalede bulunmuyor. Ancak yeni hükümetin kurulmasının ardından Kraliçe'nin yapacağı resmi konuşmadan önce eylemcilerin buradan uzaklaştırılması bekleniyor.