21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla öğrencilere süt dağıtıldı

Yozgat'ta Tarım il Müdürlüğü 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla 75. Yıl Dr. Müzeyyen Çokdeğerli İlköğretim Okulu öğrencilerine süt dağıttı.

Dağıtı

Yozgat'ta Tarım il Müdürlüğü 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla 75. Yıl Dr. Müzeyyen Çokdeğerli İlköğretim Okulu öğrencilerine süt dağıttı.

Dağıtım törenine, Yozgat Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, öğretmen ve öğrenciler katıldı.Törenin açılış konuşmasını yapan Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun 1956 yılında aldığı karar gereği 21 Mayıs'ın bütün üye ülkelerde Dünya Süt Günü olarak kutlandığını hatırlatttı. Koçak, "Bu etkinliklerdeki amaç sütün önemini ve süt tüketimini artırmaktır. Sütün beslenmemizdeki önemi çok büyüktür. İnsan, mezara kadar süt tüketir. Süt vücudun ihtiyaç duyduğu, protein, yağ, karbonhidrat, vitamin, mineral madde, su gibi besin öğelerinin büyük bölümünü ihtiva etmektedir." dedi.

Süt ürünlerinin çocukların bedensel ve zihinsel gelişiminde çok önemli faktör olduğunu ifade eden Koçak, şöyle devam etti: "Çocuklar ortalama olarak günde 500 gram, yetişkinler ise 250 gram süt ve süt ürünleri tüketmelidir. Avrupa ülkelerinde yıllık kişi başına 70-100 litre süt tüketilirken ülkemizde 20 litre gibi çok düşük seviyelerde süt tüketilmekte. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın dengeli ve sağlıklı beslenmeleri için süt, ayran, yoğurt, tereyağı, peynir gibi yararlı besinler tüketmeye teşvik etmeliyiz."

Vali Yardımcısı Hüseyin Konak da, gazlı içeceklerin sağlık açısından zararlı olduğunu ifade ederek,"Gazlı içeceklerden uzak durun. En sağlıklı besin kaynağı süttür. Ben dahi sürekli süt içiyorum. Geleceğimizin teminatı siz çocuklar sağlıklı ve düzenli beslenin ve gazlı içeceklerden uzak durun süt için." dedi.