Köylerde Dinledi Meclis'te Sordu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Anayasa değişikliğine ilişkin referandumda "hayır" verilmesinin gerekçelerini anlatmak için gezdiği köylerin sorunlarını Meclis'e taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Anayasa değişikliğine ilişkin referandumda "hayır" verilmesinin gerekçelerini anlatmak için gezdiği köylerin sorunlarını Meclis'e taşıdı.
Geçtiğimiz günlerde merkez ilçe Karaisalı'ya bağlı köyleri ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını da dinleyen Tankut, 'not aldığı' şikayetlerin hepsini yazılı soru önergesi haline getirip ilgili Bakanlara iletilmek üzere Meclis Başkanlığı'na verdi.
Tankut, Bekirli Köyü'nde dinlediği, vatandaşın elinden alınan Hazine arazilerinin ikinci kez yine köylüye satışı ve yüksek bulunan ecri misil ücretleriyle ilgili Başbakan Erdoğan'dan, aynı köydeki öğretmen sıkıntısıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'dan açıklama isterken, Eğlence Köyü'nün Torunsolaklı Mahallesi'nde dinlediği, kırmızı ette aşırı fiyat aralığında 'rant aranması, incelenmesi gerektiği' teklifini ise Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'e iletti.
MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Yüksek Meslek Okulu'nun bulunduğu Karaisalı'da öğrencilerin 50 kilometre mesafedeki Adana il merkezine gidip-gelmek zorunda kaldıklarını, bu yüzden hem öğrencilerin hem de büyük ticari durgunluk yaşayan ilçedeki esnafın bir öğrenci yurdu beklentisi bulunduğu yönündeki talepleri ise Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya ileterek, sorunun çözümünü istedi.
Adana Milletvekili Yılmaz Tankut ayrıca, ormandaki işçilik faaliyetlerinde köylülerin sigortasız olarak ve 20 liralık çok düşük yevmiye ile çalıştırılmasına ilişkin sorun ve şikayetler için de Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'ndan açıklama istedi. Tankut, vatandaşların bu şartlarda çalıştırılmasını "Köylülerin içinde bulunduğu açlık, yokluk ve yoksulluğun istismarı" şeklinde değerlendirirken, devletin sigortasız işçi çalıştıramayacağını kaydetti.