Kahraman Şehidin Babasından Hainlere Anlamlı Mesaj

Tunceli'de 20 gün önce hain saldırına ağır yaralanan ve dün şehit olan Bursalı kahraman asker Erman Aydın, duygusal bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

106 kilo olduğu için çürüğe ayrılan ancak Genelkurmay Başkanı'na mektup yazarak çakı gibi komando olan 21 yaşındaki Erman Aydın, Nazimiye ilçesi Sarıyayla Karakolu'nda 4 silah arkadaşını şehit verdi, kendisi de kahramanca çarpışarak daha fazla şehit verilmesini önledi. Tedavi gördüğü Ankara GATA'da dün şehit olan Bursalı komando Erman Aydın'ın naaşı, bugün öğle saatlerinde Yenişehir Havalimanı'na, oradan da Hasanağa'daki evine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından, şehidin naaşı askeri tören
için Dikkaldırım'daki Mihraplı Camii'ne getirildi.
İkindi namazının ardından düzenlenen askeri tören için çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi alırken; AK Parti Bursa milletvekili Canan Candemir Çelik, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Vali Şahabettin Harput, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt ve protokol mensupları da törene katıldı.
Baba Nejdet Aydın askerlerin eşliğinde güçlükle tören alanına gelirken, anne Nadiye Aydın da eşiyle birlikte oğlunun tabutuna son kez sarılıp öptü. Acılı çift, daha sonra çocuklarının naaşını taşıyan silah arkadaşlarına sarılarak onları tek tek öptü. Anne Nadiye Aydın, askerlere, "Allah sizi ananızdan babanızdan ayırmasın" diye dua ederken metanetli olmaya çalıştı.
Baba Nejdet Aydın ağlayarak hainleri sevindirmeyeceğini söylerken eşini teselli etmeye çalıştı. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt'un taziyesini bildirdiği babaanne Hüsniye Aydın ise, "Vatan sağ olsun, askerimiz sağ olsun. Ama tek sorun var. Niye evlatlarımız ölüyor. Bunun cevabını verin, yoksa öbür dünyada alacağım" diye konuştu.
Şehidin kardeşi Sabri Aydın da metanetli olmaya çalıştı. Kahraman şehidin cenazesi, askeri törenin ardından Hamitler Şehitliği'nde toprağa verildi.