Giresun'da askeri araca yapılan saldırı turizmi baltaladı (Özel)

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Beldesi Belediye Başkanı Abdullah Önal, terör spekülasyonlarının yöre turizmini baltaladığını söyledi.

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Beldesi Belediye Başkanı Abdullah Önal, terör spekülasyonlarının yöre turizmini baltaladığını söyledi.

Önal, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, 26 Nisan tarihinde Dereli ilçesine bağlı Tamdere köyü yakınlarında askeri araca yönelik mayınlı saldırıda bir astsubayın şehit olduğunu, 2 askerin de yaralandığını hatırlattı. Hain saldırının olduğu yerin belde sınırları içerisinde bulunan ve turizm merkezi ilan edilen Kulakkaya ve Bektaş yaylalarına yakın olduğunu vurgulayan Önal, "Hain saldırının ardından kamuoyunda birçok spekülasyon ortaya atıldı. Yaylalarımızda terör olaylarının sürdüğü şeklinde kamuoyunda söylemler var. Aslı astarı olmayan spekülasyonlar halk arasında kulaktan kulağa yayılmaktadır. Uydurma haberlerle insanlar korkuluyor. Bu da yaya döneminin başladığı şu günlerde yöre turizmini baltalamaktadır." diye konuştu.

Kulakkaya ve Bektaş yaylalarının, eşsiz doğası, kültürel ve tarihi özellikleri bakımından bölge ve Türkiye turizminde önemli yeri olduğunu ifade eden Önal, şöyle konuştu: "Yayla turizmi Giresun için büyük öneme sahip. Giresun ve yöresinde turizmin gelişimini sağlayacak en önemli unsur. Özellikle de turizm merkezi ilan edilen Kullakkaya ve Bektaş yaylalarımız Giresun'un parlayan yıldızları durumunda. Her yıl onbinlerce insan yaylalarımıza gelmektedir. Ortaya atılan terörle alakalı spekülasyonlar buralardaki turizmi olumsuz etkilemektedir. İnsanlar yaylalara çıkmaya çekinir hale geldi. Bu yaylalarımıza gelen turist sayısında büyük düşüş yaşandı. Bu durum bizi endişelendiriyor."

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Beldesi Belediye Başkanı Abdullah Önal, yaylaların terörle değil doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel özellikleriyle anılmasını istediklerini belirtti. İnsanları yaylalarına beklediklerini aktaran Önal, "Yalan yanlış söylemlere inanılmasın. Yaylalarımız güvenli. Endişelenecek bir durum söz konusu değil. Herkesi yaylalarımıza bekliyoruz." dedi.