Türkiye'nin Irak Büyükelçisi Özçelik, Barzani ile görüştü

Türkiye'nin Irak Büyükelçisi Murat Özçelik, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Erbil'de bir araya geldi. Mesut Barzani'nin Selahaddin kasabasındaki makamında g...

 

Türkiye ' nin Irak Büyükelçisi Murat Özçelik , Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Erbil ' de bir araya geldi . Mesut Barzani ' nin Selahaddin kasabasındaki makamında gerçekleşen görüşmede Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen de hazır bulundu .

Basına kapalı olarak bugün gerçekleşen Özçelik ve Barzani görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü . Görüşmede , Türkiye ile Kürt yönetimi arasındaki ilişkilerin yanı sıra Irak ' la siyasi ve ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve bu yoldaki engellerin kaldırılması ele alındı .
Kürt yönetimi tarafı , Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerin her açıdan güçlendirilmesi ve ilerletilmesinin her iki tarafın yüksek çıkarına olduğuna dikkat çekti . Görüşmede Irak ' taki genel seçimlerin ardından kurulacak yeni hükümet ile ülkede yaşanan siyasi gelişmelerin de ele alındığı kaydedildi .
Murat Özçelik dün ise Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Berham Salih ile bir görüşme gerçekleştirdi . Görüşmede Irak ve Türkiye arasında kurulacak serbest bölge ile merkezi hükümetin kurulması çalışmalarının gündeme geldiği belirtildi . Görüşmede Berham Salih ' in , Özçelik ' e , ' Bütün komşu ülkelerin Irak ' ın içişlerine saygı göstermesi gerektiğini ' söylediği aktarıldı . Salih seçim sonucunda bütün Irak ' ı kapsayacağı bir hükümet kurulmasının dilediğini kaydetti .
Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Mesut Barzani ' nin Türkiye ziyareti ile terör örgütü PKK ' nın ele alınıp alınmadığına dair bir açıklama yapılmadı .
( CİHAN )

Zaman