Kemal Kılıçdaroğlu gücünü nereden alıyor?

Prof. Dr. Naci Bostancı: Kılıçdaroğlu'nun bugüne kadar yaptıkları ve çizdiği profil ile koltuğa oturması durumunda ortaya çıkacak profilin farklı olacağını düşünüyor.

Kemal Kılıçdaroğlu gücünü nereden alıyor?
  CHP liderliğine aday olan Kılıç ; daroğlu ' na her kesimden destek yağıyor . Peki Kılıç ; daroğlu bu gü ; cü ; nereden alıyor . İşte uzman yorumu . . .

Kemal Kılıç ; daroğlu ' nun genel başkan adaylığı hem parti iç ; inde hem dışında bü ; yü ; k bir heyecan yarattı . Her kesim bu adaylığı alkışlarken biz de Kılıç ; daroğlu ' nun bu gü ; cü ; , desteği nereden aldığını iletişim uzmanı Prof . Dr . Naci Bostancı ile konuştuk .

Kılıç ; daroğlu ' nu aday yapan sü ; reci yakından izleyen Bostancı , CHP ' de değişim , dö ; nü ; şü ; m olarak yansıtılan bu adaylık sü ; recinden ç ; ok umutlu değil . Nedeni ise Kılıç ; daroğlu ' nun kendi gü ; cü ; yle , siyasette rü ; ştü ; nü ; ispat ederek , bir sınavdan geç ; erek bu noktaya gelmemiş olması .

Bostancı ' ya gö ; re Kılıç ; daroğlu ' nu Baykal ' ı gö ; tü ; ren rü ; zgar getirdi . Ö ; nemli olan ise Ahmet , Mehmet değil , CHP ' de yapısal bir değişim ve dö ; nü ; şü ; m yaşanması . Ancak CHP ' de mevcut yapının en bü ; yü ; k sembol ismi Ö ; nder Sav ' la yeni bir CHP ' nin şekillenmesi mü ; mkü ; n gö ; rü ; nmü ; yor .

KILIÇ ; DAROĞLU DEĞİŞECEK Mİ?

İNTERNETHABER ' e konuşan Gazi Ü ; niversitesi İletişim Fakü ; ltesi Dekanı Prof . Dr . Naci Bostancı , Kılıç ; daroğlu ' nun bugü ; ne kadar yaptıkları ve ç ; izdiği profil ile koltuğa oturması durumunda ortaya ç ; ıkacak profilin farklı olacağını dü ; şü ; nü ; yor .

Kılıç ; daroğlu ' nun mutevazı , sessiz , heyecanlı tartışmalara girmeyen yö ; nü ; nü ; n siyasete yeni bir ü ; slup olarak katkı yapacağını dü ; şü ; nen Bostancı ancak yapısal bir dö ; nü ; şü ; m iç ; in umutlu değil . Bostancı , &ldquo ; CHP ' de Ahmet ' in Mehmet ' in genel başkan olması ö ; nemli değil . Kolektif kimlik olarak siyaseti yü ; rü ; tme biç ; imi değişmezse Kemal beyin başkanlığı da gö ; rü ; ntü ; değişikliği olarak kalır&rdquo ; yorumu yaptı .

SAV MÜ ; ESSES YAPININ SEMBOLÜ ;

CHP ' nin tarihsel , sosyolojik temelleri olan sert bir yapısı olduğunu dü ; şü ; nen Bostancı ' ya bu yapıyı Kılıç ; daroğlu ' nun kırıp kıramayacağını da sorduk . Bundan ç ; ok emin olamadığını sö ; yleyen Bostancı , &ldquo ; Yeni ruh kazandırması mü ; mkü ; n gö ; rü ; nmü ; yor . CHP ' de mü ; esses yapının sembol ismi Sayın Sav ' dır . Onun desteği hakiki bir destek midir bilmiyorum . Siyaseti telaffuz etme biç ; imi kö ; kten değişmeli CHP ' de . Daha halkı kazanma noktasına ç ; ekilmeli . Kılıç ; daroğlu ' nun daha ö ; nce bir renk olarak sö ; ylediği sö ; zleri bakalım kolektif sü ; reç ; te nasıl şekillenecek . Ne yazıkki aralarda farklar olacaktır . CHP dindar , bir parti mü ; ridi yarattı . Zor bir işe soyunuyor&rdquo ; dedi .

YETER Kİ BAYKAL GİTSİN

Bostancı ' nın adaylık ilanı sü ; recine dö ; nü ; k de eleştirileri var . CHP iç ; inde ve dışında &ldquo ; Baykal gitsin&rdquo ; diyen geniş bir ç ; evrenin bulunduğuna dikkat ç ; eken Bostancı , &ldquo ; Baykal gitsin diyenler , Kılıç ; daroğlu gelsin diye bakmıyordu aslında . Baykal gitsin başka birisi gelsin bakışı vardı . Kılıç ; daroğlu ' da bö ; yle aradan ç ; ıktı . Tabi İstanbul ' daki başarısını da gö ; rmezlikten gelemeyiz . Ama şunu gö ; rmek gerek . Kılıç ; daroğlu kendi gü ; cü ; yle , siyasette rü ; ştü ; nü ; ispat ederek bir sınavdan geç ; erek değil , Baykal ' ı gö ; tü ; ren rü ; zgarla geliyor . Asıl koltuğa oturduktan sonra değerlendirmek gerekecek &rdquo ; dedi .