'Karekod' Sisteminde Sıkıntı Kısmen Çözüldü Konya

-"KAREKOD" SİSTEMİNDE SIKINTI KISMEN ÇÖZÜLDÜ KONYA (A.A) - 18.05.2010 - İLAÇ TAKİP SİSTEMİ 'KAREKOD' UYGULAMASININ İKİNCİ GÜNÜNDE TÜM ECZANELERDE T-"

 

- " KAREKOD " SİSTEMİNDE SIKINTI KISMEN ÇÖZÜLDÜ

KONYA ( A . A ) - 18 . 05 . 2010 - İlaç Takip Sistemi ' karekod ' uygulamasının ikinci gününde tüm eczanelerde tamamen kilitlenen sistemin , bugün ağır çalışmasına karşın sorunun kısmen çözüldüğü bildirildi .

Uygulamanın , hafta başına denk gelmesi nedeniyle dün kilitlenmesinin ardından sorunun çözülmesi için yürütülen çalışmalar sonucunda bugün sistem tekrar çalışmaya başladı .

Sistemin ağır işlemesi nedeniyle hasta ve yakınlarının eczanelerde uzun süre beklemek zorunda kaldığı öğrenildi . Eczacılar bu durum karşısında hasta ve yakınlarını bekletmemek için öğleden sonra ve birkaç saat sonra gelmesini isteyerek eczaneden göndermek zorunda kaldığı bildirildi .

Konya Eczacılar Odası Başkanı Tevfik Göçer ise sistemdeki ' ITS kayıt sonlandırma ' butonunun kaldırıldığını , bu sayede sistemin kilitlenmesinin önüne geçildiğini belirtti .

Bu butonun kaldırılmasıyla sorunun geçici olarak çözüldüğünü ifade eden Göçer , ' Sisteme giriliyor ama çok ağır çalışıyor . Bu şekilde de yine hasta ve yakınları ile eczacılar büyük sıkıntı içindeler . Hastalar eczanelerde dakikalarca beklemek zorunda kalıyor . Soruna kesin çözüm bulunması gerekli . Önümüzdeki günlerde Ankara ' da sorunların tartışılacağı bir toplantı yapılacak . Orada çözüm önerileri , uygulamanın ertelemesi veya devamı konuları görüşülecek ' diye konuştu .

18 . 05 . 2010 12 : 04 : 29